5 reisbestemmingen voor na Corona

Nu de reisrestricties in Europa langzaam worden opgeheven (vanaf 15 juni!) mogen we weer een beetje dromen. Het vliegtuig pakken naar een tropische bestemming is wellicht nog niet aan de orde maar de auto pakken naar een prachtige plek in Europa kan wel. Het belangrijkste is om de drukte uit de weg te gaan. De auto heeft wat mij betreft dus de voorkeur boven het vliegtuig. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je met de auto komt die minder toeristisch zijn of waar 1,5 meter afstand geen probleem is. Hieronder 5 reisbestemmingen voor na corona, voor wat inspiratie deze zomer.

Ronda, Spanje

Spanje roept op om vanaf 1 juli weer op vakantie te gaan, heerlijk! Nu is het alleen niet de bedoeling dat we in rijen dik op het strand bij Barcelona gaan liggen. Kies daarom voor een iets onbekendere bestemming, wellicht meer richting het binnenland. Alleen de autorit naar Zuid-Spanje kan al een prachtig (en rustig) avontuur zijn via de mooie landschappen van Frankrijk. In Zuid-Spanje ligt het plaatsje Ronda. Dit stadje is gebouwd op rotsen die aan elkaar verbonden zijn door een prachtige brug. In de omgeving van Ronda wordt je verwend met een heuvelachtig landschap en wijngaarden. Er zijn genoeg overnachtingen in de middle of nowhere te boeken waar je voldoende afstand kan houden. Op zo’n 100 kilometer vind je het strand en de bruisende stad Malaga (die je wellicht nu juist beter niet kan bezoeken).

5 reisbestemmingen voor na Corona
Het prachtige uitzicht op de brug in Ronda.

Bohemian paradijs (Cesky Raj), Tsjechië

Met Praag als nummer 1 reisbestemming in Tsjechië kan je de drukte in die stad momenteel beter mijden. 100 kilometer verder vind je het natuurgebied Cseky Raj, ook wel ‘Bohemian Paradijs’ genoemd. Dit klinkt al mooi toch? Dit natuurgebied heeft prachtige rotsen, naaldbossen en uitzichtpunten genoeg om je een aantal dagen te vermaken. Het schattige dorpje Jicin is een perfecte uitvalsbasis met leuke restaurants en cafés. Vanaf daar kan je fietsen huren om het natuurgebied te verkennen. Er is genoeg ruimte voor die 1,5 meter afstand!

5 reisbestemmingen voor na Corona
De rotsen in Cesky Raj steken prachtig door alle begroeiing heen.

Mechelen, België

Als je dicht bij huis wilt blijven maar toch de landgrens over wilt gaan is België een voor de hand liggende keuze, Mechelen is dit niet. Dit stadje ligt 20 minuten rijden onder Antwerpen en is relatief onbekend bij toeristen. Daarom is de after-corona tijd juist een goed moment om deze stad jouw bezoek te gunnen. Ik ben wellicht bevooroordeeld omdat ik 3 jaar in Mechelen heb gestudeerd maar deze stad is heerlijke voor een weekendje weg. Het heeft veel restaurants en cafés, een mooi stadscentrum en een aantal fijne parken. Ook heeft het een leuke wandelroute langs het water en mooie graffiti.

5 reisbestemmingen voor na Corona
Mijn huisgenootje en ik op het centrale plein in Mechelen. Dit stadje ademend sfeer uit!

Isle of Sky, Schotland

Mijn nummer 1 van deze lijst 5 reisbestemmingen voor na Corona is Schotland. Het land waar je de drukte echt kan ontlopen. De uitgestrekte hooglanden zijn uitermate geschikt om in alle rust van het landschap te genieten. Er zijn talloze mooie gebieden maar Isle of Sky is wat mij betreft het hoogtepunt. Deze plek is wellicht iets bekender maar het is zo uitgestrekt dat het geen probleem is om afstand te bewaren. Rij met de auto langs de prachtigste natuurgebieden, schattige dorpjes en mooie bergen. Maak wandelingen, drink een Guinness bier en vergeet de fish and chips niet!

5 reisbestemmingen voor na Corona

Weil am Rhein, Duitsland

Een plek die deze zomer vaker wordt gekozen dan ooit als reisbestemming; Duitsland. Als designliefhebber mag je Weil am Rhein niet overslaan. Dit dorpje ligt vlakbij Basel (een erg leuke stad maar wellicht toch iets te druk) en wordt omringt door glooiende bergen. Het heeft de bijnaam ‘city of chairs’ doordat je op verschillende plekken in het dorp kunstobjecten vindt in de vorm van reuze designstoelen. De belangrijkste trekpleister in Weil am Rhein is de Vitra campus, hier gaat je designhart sneller van kloppen! Vitra is een van mijn favorieten merken en ik heb een aantal geweldige pronkstukken in mijn huis staan, (check hier de binnenkijker!). Op de campus kan je verschillende prachtige gebouwen bewonderen die ontworpen zijn door beroemde architecten en in het Vitra huis kan je de huidige collectie zien die gestyled is door een bekende stylist. De architecten rondleiding is een echte aanrader doordat ze je meenemen over de hele campus. De ideale plek voor een (design) weekend weg, of als tussenstop naar de bergen van Zwitserland.

5 reisbestemmingen voor na Corona
Het uitzicht op de Vitra campus met het vitra huis als eye-catcher

Keep in mind

Hou altijd het actuele reisadvies in de gaten voordat je op reis gaat. Check bijvoorbeeld de website met het reisadvies van buitenlandse zaken. Respecteer de 1,5 meter afstand, was je handen, gebruik papieren zakdoekjes en blijf altijd thuis als jij (of iemand uit je huishouden) klachten heeft. Ik wil niemand aanmoedigen om snel weer de wereld over te vliegen maar als we ons aan deze regels houden kunnen we voorzichtig nieuwe plekken ontdekken, iets dichterbij huis. Ga jij er deze zomer alweer op uit?

Pin voor later

One Reply to “5 reisbestemmingen voor na Corona”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *