5 tips voor een Europese roadtrip

Een van de leukste manieren om door Europa te reizen is met de auto. De landschappen veranderen in vergelijking met andere gebieden snel en om de paar uur kan je door een ander land rijden, uniek in de wereld! Doordat de wegen goed zijn is een Europese roadtrip zelfs mogelijk met je 10 jaar oude Fiat Panda. Hieronder geef ik je 5 tips om de roadtrip door Europa onvergetelijk te maken. Start die motoren en let’s go!

Plan je reis (een beetje)

Het is heerlijk om op pad te gaan zonder precies te weten waar je naar toe gaat. Veel gebieden in Europa laten dit toe maar voor sommige landen moet je vooraf een wegenvignet kopen. Dit kan vaak ook op het laatste moment bij de grens dus een reis in zijn geheel uitstippelen is niet nodig. Doe van te voren wel onderzoek wat voor papieren je nodig heb om in een bepaald land te rijden, anders kunnen de boetes snel oplopen. Van dat geld kan je beter op een terrasje gaan zitten!

Europese roadtrip in Oostenrijk
In Oostenrijk heb je een wegenvignet nodig dus zorg ervoor dat je deze regelt voordat je de grens over gaat!

Pak niet de snelste route

Als je wilt kan je in 6 uur van Amsterdam naar Parijs rijden. Dit is fijn maar je zal onderweg niet kunnen genieten van wat het Franse landschap te bieden heeft. Als je niet op een strak tijdschema zit is het veel leuker om te kiezen voor de B-wegen. Deze gaan vaak door onontdekte dorpjes en prachtige landschappen en maken een Europese roadtrip tot een avontuur. Hoe fijn is het om langs de kant van een rustige weg te stoppen om daar van een fijne lunch te genieten en de natuur in je op te nemen? Zet je navigatie op de stand ‘vermijd snelwegen’ waardoor je tomtom je langs de kleinere wege leidt op weg naar je bestemming.

Pak ook eten en drinken in

In Europa lijkt het alsof er elke kilometer een supermarkt te vinden is. Toch zijn er stukken verlaten waar je niet snel een winkel tegen komt. Zorg er daarom voor dat je genoeg eten en drinken in pakt (dat houdbaar is). Niks vervelender dan met honger achter het stuur te zitten en mocht er iets gebeuren onderweg is het wel zo handig dat je water tot je beschikking hebt. Pak daardoor minimaal 2 liter extra in dat je op de achterbank legt als reserve. Better save than sorry!

Neem je slaapplaats mee

Echte vrijheid creëer je door niet s’avonds op zoek te moeten gaan naar een fijn hotel of hostel. Als je je eigen slaapplaats meeneemt zorgt dit voor veel extra vrijheid. Dit kan door een simpele tent in te pakken en deze neer te zetten op een camping maar dit kan ook door met een camper te reizen. Zoek van te voren alle regels op betreft het parkeren van een camper want je mag niet overal zomaar wild kamperen. Mijn droom is om eens in een Volkswagen bus door Europa te rijden. Achterklep open vanuit je bed, het lijkt mij heerlijk!

Europese roadtrip
Wakker worden met zo’n uitzicht is onvergetelijk.

Huur een auto

Ook al zijn de wegen in Europa zelfs voor de meest gammele auto goed te berijden, soms is het huren van een auto een betere oplossing. Ga bijvoorbeeld je droom achterna en huur die auto (of Volkswagen bus!) die je altijd al heb willen rijden. Op sommige plekken is het lastiger komen met de auto waardoor het makkelijker is te plekken een auto te huren. Denk bijvoorbeeld aan IJsland of Azoren. Twee fantastische gebieden voor een Europese roadtrip maar niet zo makkelijk te komen met je eigen auto. Of je moet natuurlijk zin en tijd hebben in een reis per boot. Dan is het wel weer een avontuur!

Europese roadtrip in de Azoren
De Azoren is de ideale plek voor een Europese roadtrip maar daar moet je wel een auto voor huren.

Pin voor later

2 Replies to “5 tips voor een Europese roadtrip

 1. Beste Mandy,
  Het vakblad Interior Business (meubelbranche) gaat schrijven over: hoe komen lijstjes op internet met b.v. ‘de mooiste interieurwinkels’. U publiceert dat ook.
  Kunt u een tipje van de sluier oplichten?
  – Betalen deze winkels daarvoor?
  – Bezoekt u de winkels?
  – Neemt u zelf contact met deze winkels?
  – Of wordt u benaderd?
  We zijn heel benieuwd naar uw antwoord.
  Met vriendelijke groet,
  Ria Peerdeman
  redactie Interior Businesstel. 06-10658461

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *