5 tips voor Isla Holbox, een Mexicaans paradijs

Als je opzoek bent naar een paradijselijke vakantie zie je vast Mexico als bestemming voorbij komen. Witte stranden, palmbomen en fijne eettentjes vind je overal in dit land. Voor het echte paradijs moet je richting Isla Holbox. Een paradijselijk eiland op twee uur rijden van Cancun. Hieronder 5 tips voor Isla Holbox, waarom je heen moet gaan!

Je hebt er parelwitte stranden

De belangrijkste reden waarom reizigers dit eiland bezoeken is voor de zon, zee en strand. En hier stelt Isla Holbox niet teleur. Het zand is er witter dan wit, de zee is heerlijk en de zon schijnt non stop. Als je mazzel hebt (en je portemonnee tevoorschijn haalt) lig je all inclusive bij je resort aan het strand. Je kan er ook voor kiezen om een betaalbare accommodatie te zoeken en bij een beachclub aan het strand te gaan liggen. Dit is gratis maar het eten en drinken is vaak prijzig. Wij kozen er voor om te betalen voor je strandbedje (€ 5,- p.p) en te genieten van goedkope biertjes en Empanada’s.

5 tips voor Isla Holbox

Het eiland is autovrij

Op Isla Holbox zie je (bijna) geen auto’s. Het belangrijkste vervoer zijn elektrische golfkarren of met de fiets. Dit zorgt voor een rustige sfeer en het is heerlijk om door de straten te lopen zonder uit te kijken voor druk verkeer.

5 tips voor Isla Holbox
De fiets is het belangrijkste vervoersmiddel op Isla Holbox

De meest fotogenieke plek van Mexico

Dit was waarom ik mij aangetrokken voelde tot Isla Holbox. Van te voren op internet zag ik prachtige foto’s van kleurrijke huisjes en streetart. Het leek wel of het niet mogelijk was om een slechte foto te maken op dit eiland, en inderdaad, het is daar net zo mooi als op de foto’s. De muurschilderingen zijn adembenemend. Je wordt vrolijk van alle kleuren en overal vind je hippe eettentjes met schommels of iets anders om te delen on the gram.

Je kan er genieten van fantastisch eten

Dit is misschien niet uniek voor Isla Holbox maar het draagt zeker bij aan waarom Isla Holbox zo’n fijne plek is om je vakantie door te brengen. Je kan er heerlijk eten. Net als in de rest van Mexico kan je op elke hoek van de straat guacamole, taco’s of quesadillas krijgen, heerlijk. Combineer dit met een koud biertje of cocktail en je zomeravond is compleet.

Het is er (relatief) rustig

De meeste vakantiegangers blijven in hun resort hangen in Cancun of kiezen voor het hippe Tulum. Isla Holbox is nog relatief onontdekt waardoor er altijd een plekje is te vinden aan het strand of bij een restaurantje. Een heerlijke plek om te relaxen!

5 tips voor Isla Holbox
Op Isla Holbox is het heerlijk rustig

Wat vond jij van deze 5 tips voor Isla Holbox? Staat Mexico al op jouw bucketlist?

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *