5x de leukste 1-dag hikes van West-Oostenrijk

Als je aan een zomervakantie in Oostenrijk denkt dan denk je aan wandelen en prachtige uitzichten. Sommige wandelingen beginnen onderaan een berg, voor de ander moet je eerst met de gondel omhoog. Wandelen in West-Oostenrijk betekend veelzijdige wandelingen met prachtige uitzichten. Er is voor ieder wat wils! In deze blog deel ik mijn 5 favorieten wandelingen van West-Oostenrijk.

Uitzichtpunt Plansee

Het mooiste uitzichtpunt van West-Oostenrijk vind je op een bergtop grenzend aan de Plansee. Je hebt een prachtig uitzicht op de bergen, helder water en bossen die rond de Plansee liggen. Dit wandelpad is geen officiële wandeling dus bereid je goed voor en draag zeker wandelschoenen. De beloning die je krijgt na deze (zware) wandeling is het dubbel en dwars waard, kijk maar naar onderstaande foto’s. En bijkomend voordeel: na de wandeling kan je een frisse duik nemen in het kristalheldere water! Lees alles was je moet weten over de wandeling in deze blog.

Wandelen in West-Oostenrijk via Zwitserland

Deze wandeling in West-Oostenrijk vind je in de verschillende wandelgidsen met de omschrijving ‘bergen hebben geen grenzen’. Een mooie filosofische uitspraak voor een prachtige wandeling. Deze wandeling gaat via verschillende bergtoppen over de grens van Zwisterland en bied adembenemende uitzichten. Op de route kwamen we zelfs bergmarmotten tegen die met hun gegil de aandacht trekken. De wandeling is pittig maar de uitzichten, bergmeertjes en natuur die je onderweg tegenkomt zijn het meer dan waard. De wandeling duurt zo’n 5 uur en begint bij het bovenste gondelstation van Gargellen. Daar loop je de weg rechts omhoog waarna je de rood/witte tekens volgt. De wandeling vind je ook in de montafon app.

wandelen in West-Oostenrijk
Onderweg naar Zwitserland kom je bergmarmotten, paarden en prachtige uitzichten tegen.

Rondje Achensee

Wandelen in West-Oostenrijk betekend vaak een wandeling met veel hoogteverschillen. Tijdens deze wandeling zijn er echter (bijna) geen verschillen en is dus voor iedereen. De wandeling gaat rond de Achensee waardoor je op elk punt rond het meer met de wandeling kan beginnen. De totale wandeling is wellicht iets te lang maar gelukkig vaart er een boot van/naar verschillende plekken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld het halve meer rond gaan en vervolgens de boot terug nemen naar het beginpunt. Hou bij deze wandeling wel rekening met drukte. De Achensee is (vooral op een warme dag) populair en de wandeling eenvoudig. Je loopt dus zeker niet alleen. Een goede voorbeeld van een fijne wandeling is vanaf de grote parkeerplaats naar restaurant Gaisalm of naar Scholastika. Op beide plekken kan je de boot terug pakken naar het beginpunt.

wandelen in West-Oostenrijk
De wandeling rond de Achensee is relatief eenvoudig maar niet minder mooi!

Uitzichten en stilte in Montafon

Deze wandeling begint bij bergstation Golmerbahn waar je eerst kan genieten van een goede kop koffie met dito uitzichten. Waarschijnlijk ben je niet de enige die tijdens het wandelen in West-Oostenrijk bij het bergstation zit maar zodra je de wandelpaden opzoekt laat je de meeste mensen achter je. De wandeling begint bij het hoogste bergstation en is uniek door de kunstwerken van kunstenaar Roland Haas die je tegenkomt. Je loopt een mooie route door de rustige natuur en wordt ondertussen geïnspireerd door de kunst. Ook prachtige uitzichten ontbreken niet op deze hike. Lees alle info over deze wandeling hier.

Op eenzame hoogte bij de Olpererhutte

De instagram hotspot van 2020 is de hangbrug bij de Olpererhutte in de Zillertale Alpen. De hangbrug lijkt op een duizelingwekkende hoogte boven een bergmeer te hangen en is een mooi doel tijdens het wandelen in West-Oostenrijk. Vanaf Mayrhofen is het zo’n 40 minuutjes rijden naar het begin van deze wandeling die op zichzelf absoluut al de moeite waard is. De uitzichten op het bergmeer zijn prachtig en het wandelpad is goed begaanbaar. Hou er rekening mee dat deze plek (onder instagrammers) populair is waardoor je zeker niet de enige bent. Soms staat er zelfs een rijd om ‘die ene foto’ te kunnen maken. Kom dus zo vroeg mogelijk als je deze plek voor jezelf wilt. Check deze blog voor alle info!

Wandeling OlpererHütte
De populairste instagramfoto van 2020 maak je hier!

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *