Binnenkijken bij: Brow Bar Obdam!

Naast dat je interieurinspiratie ziet op sociale media, in woonwinkels of tijdschriften vind je het ook op onverwachte plekken. Persoonlijk vind ik restaurant- en hotelinterieurs altijd erg fijn voor inspiratie maar ook kledingwinkels of beautysalons kunnen inspirerend zijn. Zo is Brow Bar Obdam net verhuisd en het nieuwe interieur is om door een ringetje te halen. In deze blog krijg je een kijkje in deze prachtige beautybar!

Mooi en hygiënisch

Inspiratie voor de inrichting werd door eigenaresse Jolanda vooral gehaald uit woningen en trends die ze vond op Pinterest. Ook al keek Jolanda naar woonkamers, toch is het inrichten van een schoonheidssalon andere koek. Zo wil je meerdere klanten kunnen helpen maar geen last hebben van elkaar. Daarom is in het midden van de salon een stalen scheidingswand geplaatst. Deze is transparant waardoor het niet te vol lijkt maar waardoor er wel plek is voor de verschillende behandelstoelen. Ook is hygiëne een erg belangrijk onderdeel. Hier is zelfs in het materiaalgebruik rekening mee gehouden. Zo komt er veel kurk terug in de salon. Kurk is erg hygiënisch en bacteriën gaan er wel 4x sneller op dood dan op bijvoorbeeld kunststof.

Brow Bar Obdam
Over de indeling en het interieur van Brow Bar Obdam is goed nagedacht.

Black is my favorite color

Als je aan Jolanda vraagt haar interieurstijl te omschrijven is het eerste wat je hoort: zwart! En dit is terug te zien in de salon. De salon heeft een stoere stijl met zwarte details. De decoratie aan de muur zorgt voor een echte eyecatcher die terug komt in de zelfgemaakte kapstok. De inspiratie hiervoor vond Jolanda op Pinterest. De uitvoering deed ze helemaal zelf en dat was best een werk! Doordat het zwart wordt gecombineerd met warme materialen zoals kurk en hout is de salon alsnog erg warm en huiselijk. Het zwarte plafond zorgt daarentegen juist voor een industriële sfeer. Door het plafond zwart te spuiten vallen de draden en kabels een stuk minder op, erg slim!

Budget

Zo’n verhuizing kost al genoeg en daarom was er een kleiner budget voor de meubels en aankleding van de Brow Bar. Geen enkel probleem want hierdoor werd Jolanda juist creatief. Marktplaats werd dan ook veelvuldig afgespeurd op zoek naar mooie meubels. Deze werden vervolgens zelf gerestaureerd of opgeknapt. Zo zijn die fantastische barkrukken ‘gewoon’ zelf goud gespoten en is er van een oud dressoir een prachtige balie gemaakt. Een aantal accessoires nam Jolanda mee uit de vorige locatie en de verlichting komt van de Ikea. Een prachtige mix van persoonlijke en chique items voor een prikkie dus. Echt een knap staaltje maatwerk!

Huiselijke sfeer

Eén van de toekomstdromen van Jolanda is verder groeien met Brow Bar Obdam. Toch mag de intieme en persoonlijke sfeer niet verloren gaan. Dat is in deze nieuwe salon in ieder geval prachtig gelukt. De bartafel en barstoelen kunnen zo uit een mooie woonkeuken komen en is een fijne plek om te wachten op je behandeling. De accessoires die zijn gebruikt zijn items die ook thuis kan terug vinden en dat zorgt voor die fijne sfeer. Wat mij betreft kan je genoeg inspiratie halen uit deze inrichting om thuis toe te passen! Wil je meer binnen kijkers zien? Bekijk de blogs hier!

Over Brow Bar Obdam

Brow Bar Obdam is ruim 4 jaar geleden opgericht door Jolanda. Tijdens haar werk in de beautybranche kwam ze veel in aanraking met make-up en het verzorgen van de wenkbrauwen. Daar kwam Jolanda erachter dat dit kleine onderdeel een groot deel van je gezichtsuitdrukking bepaald. Omdat ze daarvoor zelf ook nooit wist wat ze met haar wenkbrauwen aan moest is ze vervolgens vrouwen gaan helpen en ontstond Brow Bar Obdam in een kamertje bij Jolanda thuis. Inmiddels is ze de kamer allang ontgroeit en heeft ze een team van 4 brow stylisten voor haar werken. Naast de wenkbrauwbehandelingen heeft Brow Bar Obdam ook een academie waar er cursussen worden gegeven aan ervaren en onervaren beauty stylisten. In de toekomst wil Jolanda dit nog meer gaan uitbreiden. Je vindt de nieuwe Brow Bar op de Kerkweg 19F in Obdam.

Jolanda in de Brow Bar

3 Replies to “Binnenkijken bij: Brow Bar Obdam!

  1. Wat n leuk verslag over de nieuwe Browser. Mooie inrichting. Prachtig gedaan, respect voor Jolanda, zo mooi geworden.!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *