Binnenkijken bij het stoer/ romantische interieur van Tineke

Mijn moeder, Tineke, woont in een heerlijk appartement in het centrum van Alkmaar. Het interieur ademt veel sfeer en persoonlijkheid uit en elke keer als ik op de koffie ben is er iets veranderd. Ik heb mijn liefde voor interieur dus niet van een vreemde. Binnenkijken bij mijn moeder mag niet ontbreken op mijn blog! Ik neem je hieronder mee in het heerlijke huis van mijn moeder, Tineke.

De stijl van Tineke

Tineke omschrijft haar stijl zelf als een combinatie van bohemian, industrieel, romantisch en stoer. Een echte mix dus! Ondanks dat deze stijlen een ratjetoe kunnen worden is dit niet het geval in het Alkmaarse appartement. Doordat de materialen en kleuren goed matchen is het een mooi geheel. Tijdens het binnenkijken bij Tineke zie je veel accessoires, op elk kastje of plankje staat wel iets. Veel items hebben een verhaal waardoor het huis veel persoonlijkheid uitstraalt.

binnenkijken bij Tineke
Tineke bij haar lievelingsplekje in de zithoek. ”Het is zo fijn om hier een boek te lezen”.

Reizen in het interieur

Door de mix van stijlen is het uitgangspunt van dit interieur erg persoonlijk. Dit wordt aangevuld met souvenirs uit verschillende landen zoals Ibiza, Vietnam en Laos. ”De foto’s die bij de eettafel hangen zijn bijvoorbeeld door mijn broer gemaakt. Hij is professioneel fotograaf en woont in Laos (check hier zijn prachtige website). In 2014 heb ik hem opgezocht tijdens een reis door Cambodja en Laos, dit was een onwijs mooie ervaring” vertelt Tineke.

Woonkamer

Het woongedeelte vind je aan de voorkant van het huis. Het appartement is op de eerste verdieping waardoor je relatief vrij uitzicht hebt. ”Dit stukje is mijn lievelingsplek in het huis. Ik zit erg graag in de hoek van de bank met een (woon)tijdschrift of boek. Als ik dan naar de bloemenmuur kijk wordt ik erg vrolijk”. De bloemenmuur is dan ook een echte eyecatcher in het huis. Het drukke patroon en roze kleuren contrasteren mooi bij de strakke bank en turquoise muur. Doordat er verder in het huis gebruik wordt gemaakt van roze accessoires valt het bloemenbehang niet uit de toon maar voegt het veel sfeer toe aan het huis.

Eetkamer

Op deze plek zie je de combinatie tussen bohemian en industrieel goed terug komen. De zwarte stoelen en metalen onderstel van de tafel geven de eethoek een stoere sfeer. De lampen en accessoires ademen juist meer bohemian. De fotoposter uit Laos vullen dit goed aan. De poster hebben echt een ere plaatsje gekregen waardoor ze opvallen. Tineke houd ervan om haar interieur te veranderen en haalt inspiratie uit verschillende woontijdschriften, woonprogramma’s en binnenkijken bij woonwinkels. ”Accessoires verander ik bijna elke week. Maar elementen die gewoon goed zijn laat ik zo, bijvoorbeeld de prachtige foto’s uit Laos” aldus Tineke.

binnenkijken bij Tineke
De eethoek heeft meer een bohemian sfeer.

Jukebox

”De Jukebox zal nooit weggaan uit de familie, de jukebox kochten we in 1987 van een vriend maar hij komt uit 1957. De kinderen zijn ermee opgegroeid en ik heb warme herinneringen aan de verjaardagen vroeger toen we de jukebox regelmatig aanzetten. Door er een gulden in te werpen kon je een plaatje selecteren. En nog steeds draai ik wel eens een plaatje. Vooral oude hits van Elvis Presley, Fats Domino en Ramses Shaffy worden grijs gedraaid. S’avonds geeft de jukebox fijn licht waardoor deze ook dienst doet als schemerlamp” vertelt Tineke.

binnenkijken bij Tineke
De Jukebox van Wurlitzer is een echt collectors item.

Accessoires

Accessoires komen in veelvoud terug in dit interieur. Doordat ze groepeert zijn neergezet wordt het niet te druk. Ook zie je vaak dezelfde kleuren en materialen terug waardoor alles goed bij elkaar past. Accessoires zijn erg geschikt om mee te spelen. Zo heeft Tineke meer accessoires in dozen opgeborgen, hierdoor kan ze (per seizoen) veranderen en het huis een andere sfeer geven. Misschien moeten we in de winter dus een nieuwe binnenkijken bij haar shooten! Vooral in de gang zie je wat het toevoegen van accessoires kan doen; een eenvoudige kastje krijgt meteen meer sfeer door met accessoires te spelen.

Slaapkamer

In tegenstelling tot de woonkamer zijn er in de slaapkamer geen drukke patronen gebruikt. Hier is gekozen voor zachte kleuren en warme materialen. De combinatie met een kunststof stoeltje zorgt voor een spannend contrast. Naast interieur houd Tineke erg van kleding. De mooiste exemplaren schoenen, jurkjes en tassen krijgen een plekje buiten de kast waardoor dit opeens onderdeel wordt van het interieur. Sommige mode-items (check die glitterschoenen!) zijn te mooi om op te bergen toch?

Wat voor interieur zouden jullie in de volgende ‘Binnenkijken bij’ terug willen zien?

Pin voor later

3 Replies to “Binnenkijken bij het stoer/ romantische interieur van Tineke

  1. Wat een ontzettend leuk verslag en mooie foto’s heb je ervan gemaakt, wat heb je toch een hippe moeder. X🌹

  2. Wat een mooi verslag. Ja als ik bij mijn zus ben en een paar maanden niet geweest ben heb ik altijd het idee dat ik in een ander huis stap. Ik ben het wel van haar gewend. Eigenlijk zou ze nog steeds interieur designer kunnen worden. Dank voor dit inkijkje . Een mooi artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *