Binnenkijken bij Travelling interiordesigner

Er zijn genoeg foto’s van mijn eigen interieur te zien op de blog. Een echte ‘binnenkijken bij’ ontbrak nog, hieronder geef ik je een rondleiding! Wij wonen in een rijtjeshuis in Alkmaar. Ons huis is in 1908 oorspronkelijk gebouwd als fabriek. Rond 1925 zijn er huizen van gemaakt. Helaas zijn er weinig originele details bewaard gebleven maar desondanks ademt het huis veel sfeer uit, de plafonds van 3 meter hoog zijn in ieder geval erg fijn.

Mijn stijl

Mijn stijl; persoonlijk design. Door mijn werk bij Flinders design kom ik elke dag de meest fantastische ontwerpen tegen, je kan bijna niet anders dan er verliefd op worden. Natuurlijk zit hier een prijskaartje aan en heb ik dus naast mijn spaarrekening ‘wereldreis’ ook een spaarpotje ‘mooi design’. Dit design combineren we met persoonlijke (en goedkopere) items die we vinden op marktplaats/budget woonwinkels of die we krijgen van familie. Mijn favoriete design item in het huis? Onze Vertigo Lamp van Petite Friture. Je ziet hem hieronder op de foto bij de zithoek. Wat een beauty hé?

Binnenkijken bij Travelling interiordesigner
Op onze vensterbank staat een mix van erfstukken en designvazen

Zithoek

Toen we nadachten over onze zithoek wist ik 1 ding zeker; het moest niet om de TV draaien, dat lelijke zwarte ding dat altijd in de weg staat. Mijn gedachte veranderde toen ik de Serif TV van Samsung tegen kwam. Deze TV brengt meer stijl en sfeer in onze zithoek, ik was opslag verliefd. Het was een aardige uitgave maar aangezien we nu geen TVmeubel nodig hadden vonden we het waard.

Binnenkijken bij Travelling interiordesigner
De zithoek met Vertigo lamp en Serif TV

Eethoek en keuken

Toen wij dit huis kochten hadden de bewoners net een nieuwe keuken gekocht. Wat een mazzel dat ze een goede smaak hebben en de keuken mooi zwart is! Dit werd de basis. Wij kozen ervoor om zwarte elementen terug te laten komen in de rest van het interieur zoals in het onderstel van de eettafel en stoelen. Hierdoor zijn de keuken en eettafel een eenheid geworden. Er zijn zo veel mooie eetkamerstoelen te koop, waarom kiezen voor 1 soort? Wij kozen voor verschillende stoelen en een eetbankje. Dit is echt een mengelmoesje geworden van een designstoel van het merk Vitra, een stoeltje van de kwantum en een stoeltje van de karwei.

Binnenkijken bij Travelling interiordesigner
De keuken en eettafel met zwarte details

Slaapkamer

In de slaapkamer was het vooral belangrijk om rust te creëren. De zachte kleur ‘Teressa’s Green’ van Farrow and ball heeft een kalm en therapeutisch effect (volgens Farrow and Ball). Door te kiezen voor 1 rustige kleur op alle wanden is de slaapkamer een oase van rust geworden. Dit wordt aangevuld door de verlichting. Alle lampen zijn dimbaar waardoor we een fijne sfeer kunnen creëren. Ik wilde wegblijven van de welbekende ‘wasstoel’. Zo’n stoel waar je al je kleding opgooit voordat je het in de was doet. In plaats daarvan hebben wij een kapstok opgehangen over de hele lengte van de muur.

Gang/hal

De gang wordt vaak vergeten maar hier kan je juist leuke dingen mee doen. Omdat de gang geen andere functie heeft dan binnenkomen kan je hier kiezen voor iets uitdagenders, iets wat je in de huiskamer niet zou durven. Bij onze entree kozen wij voor tegels met een klassieke uitstraling die goed bij het huis passen. Lees deze blog om te zien waar wij de inspiratie vandaan haalde. Op onze bovenverdiepingen gingen we voor het opvallende bloemen behang van KEK Amsterdam. Zo wordt een saaie witte gang met veel deuren opeens een eyecatcher.

Binnenkijken bij Travelling interiordesigner
Het behang van KEK Amsterdam is een echte eyecatcher

Werkkamer

De werkkamer is ontstaan omdat we een kamer over hadden. Nu vriendlief vaker thuis werkt komt deze mooi van pas. De kleuren zijn neutraal maar de warme hout tinten zorgen voor een fijne sfeer. Het bureau vonden we op marktplaats en we zijn nog opzoek naar een fijne stoel. Op dit moment tillen we een eetkamerstoel naar boven.

Inloopkast

De droom van elke vrouw! Toen we dit huis bezichtigde wist ik meteen dat we van de ‘gamekamer’ (waarvoor zou je die nodig hebben?) een inloopkast zouden maken. Deze kamer heeft geen ramen en is precies groot genoeg om twee kasten tegen over elkaar te zetten. Om het iets ruimtelijker te houden kozen wij voor open kasten en een open hanggedeelte. Het witte vloerkleed lag in ons vorige huisje en paste nu perfect hier. Het vloerkleed zorgt samen met de spiegels voor een ruimtelijke en lichte sfeer, heel fijn om hier s’ochtends rustig wakker te worden.

Wat vonden jullie van deze binnenkijken bij blog? Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en hoor het graag als jullie vaker een ‘binnenkijken bij’ terug willen zien op de blog. Benieuwd hoe je zo’n reissfeer creëert? Lees deze blog.

4 Replies to “Binnenkijken bij Travelling interiordesigner

  1. Ja hoor dit is echt op je lijf geschreven zo’n blog. Wat een prachtige plaatjes!
    Je hebt er echt een sfeervol thuis voor jullie van gemaakt.X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *