Binnenkijken in het stijlvolle herenhuis van Marit

Een karakteristiek huis met hoge plafonds, woonkeuken en zolderverdieping met badkamer en-suite in het centrum van Alkmaar. Dit klinkt als een droom toch? Dat is het stijlvolle herenhuis van Marit en Ron zeker. Ze wonen sinds 2018 in dit prachtige huis met hun 2 dochters. De plafonds van 3 meter hoog zorgen voor veel ruimtelijkheid en het interieur is een mooie combinatie van vergrijsde kleuren, persoonlijke details en verschillende materialen. In deze blog nemen we een kijkje in dit prachtige herenhuis!

Droomkeuken

De keuken vormt het middelpunt van het stijlvolle herenhuis met fijne eettafel en bar. ”Dit is mijn lievelingsplek in het huis” aldus Marit. ”Het is heerlijk om met de meiden aan tafel te knutselen of met vrienden te eten. Ook zit ik graag aan de bar als Ron in de keuken staat”. De tegelvloer past bij het oude karakter van het huis. Doordat er geen bovenkastjes zijn gebruikt is er ruimte voor stoere rekjes die mooi contrasteren met de strakke keuken. De blauw/groene tegels zorgen voor een persoonlijke touch. Ook over de verlichting is goed nagedacht. ”Ik wilde graag een aantal verschillende lampjes boven de bar, maar niet als tros” zegt Marit. ‘Toen we deze ijzeren deurgreep vonden (eigenlijk bedoeld voor de welbekende taatsdeuren) was dit precies wat we zochten”. De ijzeren stang lijkt nu deel uit te maken van de lampen, een creatief idee!

Woonkamer

”Sinds kort hebben we een nieuw TV-meubel en daardoor is de woonkamer ook echt af’ vertelt Marit. ”Het TV-meubel wat hier eerst stond doet nu dienst als opbergmeubel op de kamer van dochtertje Phileine, ideaal”. Het kleurgebruik uit de keuken komt terug in de woonkamer waardoor de twee ruimtes samen worden getrokken. Ook hier is de styling tiptop in orde. De prachtige foto’s boven de bank (gemaakt door fotografe Sharon Berger), de foto’s op de planken en de accessoires zorgen voor een persoonlijke sfeer. ”In de winter is de houtkachel de centrale plek van het huis, dat geeft zo’n fijne sfeer! Al is dat meer Ron zijn ding.” Tja, mannen en vuur!

Industriële interieur in het stijlvolle herenhuis

Meidenverdieping

Op de eerste verdieping is een heuse meidenverdieping gecreëerd met twee prachtige kinderkamers en roze badkamer. ”Ik hou van het werken met thema’s” vertelt Marit. ”Hierdoor heb je een goed uitgangspunt om een kamer te stylen. De kamers van de meiden hebben allebei een thema. De kamer van Bodine heeft het thema bos inclusief boomhut-bed en de kamer van Phileine is uitgevoerd in de Ibiza stijl”. In beide kamers zie je goed de stijl van Marit terug doordat er met een rustige basis wordt gewerkt in combinatie met vrolijk gekleurde accessoires.

Ouderverdieping met spa

”De zolder was een van de grootste projecten tijdens de verbouwing nadat we het huis kochten. Het prachtige balkenplafond was verstopt achter gipsplaten, de klusjesmannen keken ons raar aan toen we de balken in het zicht wilden hebben. Gelukkig snapte de aannemer ons wel!” De kamer is zo ontworpen dat er in het midden een blok zit waar alle functies van opbergen (hallo, inloopkast!), baden en slapen zich bevinden. Je kan hier helemaal omheen lopen wat voor een ruimtelijke sfeer zorgt. De douche is prachtig weggewerkt in de wand waardoor deze totaal niet opvalt en de badkamer een geheel vormt met de rest van de zolder. Het is een prachtig home-spa geworden.

Zolderkamer met oude details in New York thema in het stijlvolle herenhuis
Het originele balkenplafond is een echte eye-catcher op de zolderverdieping.
De spa zolderkamer in het stijlvolle herenhuis
De badkamer bevind zich aan de andere kant van de zolder en gaat rustig op in het interieur. Dit komt vooral door het materiaalgebruik, de verstopte douche en het doorlopen van de vloer.

Oude details

Gelukkig zijn er in het stijlvolle herenhuis uit 1923 veel details bewaard gebleven. Zo zijn de vloeren op de begane grond en eerste verdieping origineel. Ook zijn de originele schouw en en-suite deuren nog aanwezig. Een leuk detail: in de schouw liggen dezelfde tegels als in de gang, dit is een leuke toevoeging die Marit en Ron deden tijdens de verbouwing. Tevens zie je het originele glas in lood terug komen in de voorgevel. ”Het plafond met de sierlijsten hebben we in originele stijl hersteld tijdens de verbouwing, dit voegt veel sfeer toe aan het huis. ”

Reisinvloeden

Marit en Ron hebben veel gereisd en dit is terug te zien in het interieur. Je ziet mooie reisfoto’s en souvenirs in het hele huis terug komen. ”Uit elke reis haal ik wel iets, zo was mijn reis naar Australië en Nieuw- Zeeland de meest avontuurlijke. Maar ook de reizen door Zuid-Amerika en Afrika waren onwijs bijzonder. De meest relaxte reis was met een camper door Amerika toen Bodine heel klein was, ze bleek een geboren backpacker”. Ook op zolder zie je de reisdetails terug in oude koffers, de skyline van New-York en de vele reisboeken. Deze styling geeft zo’n persoonlijke sfeer aan dit stijlvolle herenhuis, prachtig!

Wat een genot om in dit prachtige huis foto’s te maken! Wat vind jij de mooiste ruimte? Ik droom weg bij de keuken en slaapkamer met New York thema. Wat voor huis zou jij terug willen zien in de volgende binnenkijker?

Pin voor later

7 Replies to “Binnenkijken in het stijlvolle herenhuis van Marit

    1. Wauw wat een fantastisch paleisje hebben jullie ervan gemaakt Ron en Marit en Mandy wat heb jij het weer prachtig verwoord, erg leuk om te lezen.

    1. Wauw wat een fantastisch paleisje hebben jullie ervan gemaakt Ron en Marit en Mandy wat heb jij het weer prachtig verwoord, erg leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *