De 5 mooiste plekjes van Isle of skye

Veel reizigers zullen het beamen. Het mooiste stukje Schotland vind je op het eiland Skye aan de westkust. Uitgestrekte hooglanden, kastelen, mooie uitzichten en prachtige watervallen, je vind het er allemaal. Isle of Skye is makkelijk te bereiken met een (huur)auto vanuit Edinburgh. In 5 uurtjes rij je er heen en ook de uitzichten onderweg zijn zeker de moeite! Hieronder vind je de 5 mooiste plekjes van Isle of Skye die je zeker niet mag missen.

Kilt Rock en Mealt Falls

Dit unieke uitzichtpunt is een van de mooiste plekjes van Isle of Skye. De kliffen zorgen voor een mooi uitzicht op zee en de waterval die zich 60 meter in zee stort is erg indrukwekkend. Je kan je auto vlakbij parkeren, na een paar minuten lopen kan je de waterval al zien. Op dagen met helder en rustig weer kan je veel verschillende vogels spotten die zich in de kliffen hebben genesteld, dat is in combinatie met de waterval zo mooi!

The Old Man of Storr

Vanaf de snelweg kan je deze bijzondere plek al zien. De Old man of Storr is een indrukwekkende rotspartij met prachtig uitzicht. Voordat je je auto parkeert rij je langs Loch Leathan. Op een rustige dag is het water net een spiegel en zeker een fotostop waard. Eenmaal bij de Old man of Storr aangekomen wacht je een pittige klim van ongeveer 30 minuten. Deze gaat soms stijl omhoog via grote en kleine rotsen echter is het wandelpad goed aangegeven. De klim is het uitzicht meer dan waard, dit is namelijk adembenemend. Op een heldere dag heb je prachtig uitzicht over het landschap en een aantal meren. Wat mij betreft het mooiste plekje van Isle of Skye.

Mooiste plekjes van Isle of Sky
Je kan prachtig wandelen bij The Old Man of Storr.

Portree

Dit is de hoofdstad van Skye, telt ongeveer 4000 inwoners en ligt aan de oostkust van het eiland. Dit schattige stadje heeft kenmerkende gekleurde huisjes en een gezellige haven. In de 18de eeuw was het een populair vertrekpunt om de oceaan over te steken naar Amerika. In Portree vind je gezellige restaurants, leuke koffietentjes en sfeervolle winkels. Het stadje is zeker een stop waard maar hou er rekening mee dat je niet de enige bent, de stad is een geliefde plek onder toeristen!

Portree, een van de mooiste plekjes van isle of sky
De haven van Portree is erg gezellig met de gekleurde huisjes rechts op de foto.

The highlands

Voor deze bezienswaardigheid hoef je niet ver te rijden want je komt het prachtige landschap vanzelf tegen op weg naar een van Skye’s bezienswaardigheden. De uitzichten over de highlands zijn erg mooi, niet zo gek dus dat dit een van de belangrijke trekpleisters is van dit mooie eiland. Er loopt 1 snelweg over het eiland, de A87 die je het snelste naar de bezienswaardigheden brengt, deze liggen namelijk allemaal dicht tegen de weg aan. Ook kom je via deze weg in het stadje Portree. Als je tijd over hebt is het zeker de moeite om de kleinere wegen te nemen, deze zijn rustig waardoor er soms zelfs schapen of koeien op de weg lopen.

Highlands, mooiste plekjes van isle of sky
De uitzichten op Sky zijn prachtig, neem dan ook genoeg tijd voor fotostops!

Fairy Pools

Dat Schotland sprookjesachtig mooi is bewijzen deze mooie watervallen. De fairy pools vind je vlakbij Glen Brittle waarnaar je de parkeerplaats al snel tegenkomt, vanaf daar is het 20 minuten lopen naar de eerste waterval. Ik lees op een aantal website’s dat je er op dit moment 5 pond parkeergeld moet betalen maar toen wij er in 2016 waren hoefde dit niet. Zodra je het wandelpad volgt zie je verschillende watervallen, de een groot, de ander kleiner. Op een heldere dag kleurt het water turkoois door het zonlicht en is het extra mooi! Je kan er dan zelfs in zwemmen, al zal het water erg koud zijn (dus mij niet gezien ;)).

Fairy pools op sky
Kleine en grote watervallen wisselen elkaar af bij de Fairy pools
de mooiste plekjes op isle of sky
Het is net het decor van een sprookje deze watervallen!

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *