De Ibiza stijl thuis; Interieurinspiratie uit: Ibiza

In deze rubriek deel ik de inspiratie die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen. Elk land heeft zijn eigen manier van leven en interieurstyling. Het ene land is het wat praktischer en het andere land is (net als Nederland) meer gefocust op de uitstraling. In deze blog: de Ibiza stijl.

De Ibiza stijl in het kort

De Ibiza look is al een tijdje erg populair. Het zijn zonnige interieurs met natuurlijke materialen, hippie-achtige accessoires en luxe producten. De basis is vaak licht, je kan er zelf voor kiezen om de Ibiza stijl te creëren met neutrale en natuurlijke materialen of accessoires in felle kleuren. Beide stijlen komen terug in de Ibiza stijl.

Wit, witter wits

Wit, saai? De Ibiza stijl bewijst het tegenovergestelde. De huizen, meubels en decoratie, overal komt wit in terug. Hierdoor ogen de interieurs licht en zonnig, met de blauwe zee op de achtergrond geeft dit een instant vakantiegevoel. Om je interieur toch spannend te houden kan je kiezen om verschillende materialen te combineren. Bijvoorbeeld hout, marmer en veel kussens. De muren worden in Ibiza egaal afgewerkt met leemstuc of tadelakt wat voor een natuurlijke sfeer zorgt. Dit is niet standaard in Nederland maar je kan dit zeker gebruiken om de Ibiza stijl in huis (of de tuin!) door te voeren.

De Ibiza stijl thuis
De straten van Ibiza-stad met witte huizen

Bohemian accessoires

Als je aan Ibiza denkt, denk je aan rotan, bedelarmbandjes en dromenvangers, ik tenminste wel. Deze items zie je dan ook in grote getale op de (hippie) markten voorbij komen. Zo’n item kan een onwijs leuk souvenir zijn en zorgen voor een Bohemian sfeer in huis. Hou bij de aankoop van een souvenir altijd rekening met je eigen stijl. Al deze accessoires zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren dus je vind vast iets wat bij jouw stijl past. Check de blog over hoe je het beste souvenirs kan stijlen voor tips!

Ibiza stijl
Op de hippiemarkt vind je onwijs veel dromenvangers

Klimop planten

Als aanvulling op de natuurlijke materialen werken ze op Ibiza veel met planten als toevoeging in het interieur. In lichte interieurs geven de bladeren vaak een mooi contrast en kunnen een sfeervol schaduwspel creeren. Wat vooral opvalt zijn de vele hang- en klimop planten. Dit zie je buiten in de witte straten van Ibiza-Stad maar ook in de interieurs zelf.

Decoratie in kleur

Naast de wit/natuurlijke stijl kom je in Ibiza ook een stijl tegen met veel kleur. De rustige basis leent zich uitstekend voor fel kleurgebruik in meubels of accessoires. Ook worden vloerkleden gebruikt als kleurrijke items in het interieur. Alle kleuren worden door elkaar gebruikt, van fel blauw tot roze, groen en geel. Je kan hier dus goed mee experimenteren. Deze kleuren worden gecombineerd met uitgesproken prints en motieven. Hierdoor ontstaat een speels interieur die veel persoonlijkheid uitstraalt.

Houten plafond

In Ibiza zie je veel houten plafonds met grove balken. Vaak is dit gemaakt van donker hout wat mooi afsteekt met het verder lichte en witte interieur. Zo’n houten plafond zorgt voor een instant warme sfeer. Dit is een onderdeel die niet iedereen in Nederland zomaar kan toevoegen in zijn interieur. Natuurlijk kan je deze donkere houten elementen ook ergens anders in laten terug komen zoals in je meubels of wat dacht je van een wand bekleden met hout. Anders is de veranda ook een goede plek, want een Ibiza stijl tuin kan natuurlijk ook!

Photo by Greg Daines on Unsplash

Zou jij de Ibiza stijl toepassen in je eigen interieur? Kan je niet genoeg van Ibiza krijgen? Check dan deze blog met 5 tips om in Ibiza te doen voordat het feestseizoen begint.

2 Replies to “De Ibiza stijl thuis; Interieurinspiratie uit: Ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *