De leukste winter citytrip in Europa

Niet elke stad wordt gezelliger van slecht weer, kou en donkere dagen. Toch is het heerlijk om in de winter op citytrip te gaan en een nieuwe stad te ontdekken. Als je de juiste plek uitzoekt bied een van deze citytrips juist veel gezelligheid en romantische avonden. Onderstaande steden zijn in ieder geval heerlijk in de winter! Wat is jouw ultieme winter citytrip in Europa?

Bologna, Italië

Omdat Italiaanse koffie, pasta en pizza net zo lekker smaakt in de winter als in de zomer is Bologna een heerlijke plek voor een winter citytrip. De stad staat vol met oude gebouwen en mooie kerken dus alleen het rondlopen hier is al een feestje. De leukste bezienswaardigheid is ‘Torre degli Asinelli‘. Twee torens die hoog boven de stad uit steken. Een van de torens kan je beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht. Verder heeft de stad fijne parken, leuke (overdekte) markten en fijne restaurants. Het is bij verschillende restaurants mogelijk om een Italiaanse kookcursus te volgen, ideaal om eindelijk die echte pasta te leren maken.

Winter citytrip Europa
Vanaf de Torre degli Asinelli heb je prachtig uitzicht op de stad.

Tromsø, Noorwegen

Het echte winter wonderland vind je in het schattige stadje Tromso. Misschien is dit wel het paradijs onder de winter citytrip Europa die je kan doen. Deze Noorse stad ligt officieel boven de poolcirkel dus bereid je voor op lage temperaturen, veel sneeuw en weinig daglicht. Tromso bied gelukkig genoeg warme restaurantjes en koffiebars. Een prachtige plek om van het uitzicht te genieten is het uitzichtpunt bij Storsteinen berg. Zorg ervoor dat je er rond zonsondergang bent, dan zie je de het winterse landschap langzaam veranderen in een magisch verlichte plek. Je komt hier via de Fjellheisen kabelbaan die je naar de 421 meter hoge top brengt. Verder is Tromso de perfecte locatie om walvissen en orka’s te spotten in de wintermaanden en natuurlijk om het noorderlicht te zien. De natuur op zijn mooist!

Praag, Tsjechië

Een citytrip naar Praag kan in de zomer leuk zijn maar ook zeker in de winter. De stad heeft in een relatief klein oppervlak veel bezienswaardigheden. De stad staat bomvol prachtige gebouwen, mooie bruggen en fijne parken. Daarom is het in de winter heerlijk om hier rond te lopen. En als de koude temperaturen even te veel worden zijn er genoeg leuke koffietentjes om op te warmen en te genieten van een lokale lekkernij. Op het Oudestadsplein en het Wenceslasplein zijn er in de maand december kersmarkten te vinden waar soms wel duizenden mensen op af komen. Je kan hier de leukste kerstdecoratie kopen en genieten van een heerlijke warme glühwein.

Rothenburg ab ter Touber, Duitsland

Dit sprookjesdorp in Duitsland is de plek om een kerstmarkt te bezoeken in de winter. Rothenburg ab ter Touber is makkelijk te bereiken met de auto vanaf Nederland dus ideaal voor een weekendje weg in de winter. De schattige gekleurde huisjes kleuren prachtig met de besneeuwde straten en de gezellige lampjes die in de straten hangen geven het dorpje een prachtige sfeer. De stad wordt omringt door een oude stadsmuur waar je binnen in op kleine afstand veel gezellige winkels en restaurantjes vindt. Ook kan je verschillende kerstwinkels en markten bezoeken. Check zeker deze blog als je meer wilt weten over dit leuke dorpje!

Londen, Engeland

Het ligt misschien voor de hand maar toch mag Londen niet ontbreken op dit lijstje van deze winter citytrip Europa blog. In de winter is Londen echt een kerstwalhalla. De kerstmagie begint al vroeg in november waardoor je niet tot de kerstvakantie hoeft te wachten om hiervan te genieten. De stad is verlicht met duizend lichtjes en op elke hoek van de straat zie je kerstbomen, een kerststal of ijsbaan voor dat echte kerstgevoel. Sla zeker niet de leukste wijk van Londen over: Nothing Hill. Ondanks dat deze wijk de laatste jaren steeds populairder is geworden kan je er nog steeds rustig genieten van schattige winkeltjes en mooie straatjes. Ook mag je Buckingham Palace niet overslaan, in de winter heeft dit paleis echt iets sprookjesachtigs.

Het typische beeld in Londen is in de winter extra sfeervol.

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *