De mooiste wandelingen op Sao Miguel

Naar de Azoren ga je niet (alleen) voor een lui-lekker vakantie op het strand. De prachtige natuur vraagt er om ontdekt te worden. Wandelingen op Sao Miguel brengt groene bossen, helder blauwe meren en ruige kusten. Het eiland Sao Miguel heeft het allemaal en is de ideale plek voor een mooie wandeling. Alle wandelingen zijn onder de 10 kilometer en goed te doen bij een normale conditie. Daarna kan je heerlijk neerploffen op een terras met een welverdiend biertje.

Salto do Prego

Dit is een van de mooiste wandelingen op Sao Miguel. Tijdens deze wandeling waan je je in een tropisch regenwoud in de Amazone. Je wordt omringt door tropische bossen en de meest prachtige bloemen. De wandeling start (en eindigt) in het dorpje Faial da Terra. Je kunt aan het begin van de wandelroute je auto parkeren. Al snel verlies je het dorpje uit het oog omdat het zandpad langs de rivier je door bossen leid die dichtbegroeid zijn. Op de helft van de looproute vind je de waterval Salto do Prego waar je kan genieten van een verkoelende duik in de prachtige natuur. De looproute loopt een stukje terug waarna je de weg inslaat richting een dorpje met een paar bewoonde huisjes. Het eindigt op een steil pad waarvan je een prachtig uitzicht heb op Faial da Terra, de bergen en de zee. Neem voor deze looproute zeker je wandelschoenen mee want het zandpad naar de waterval kan glad zijn.

Lagoa do Fogo

Dit meer is adembenemend. Je begint de wandeling boven aan de berg en daalt langzaam af naar het heldere blauwe water. Onderweg kan je genieten van het prachtige uitzicht en de mooie planten. Eenmaal beneden kan je je weg vervolgen langs het meer. Helaas is zwemmen verboden dus een verkoelende duik zit er niet in. Hou er ook rekening mee dat de terug weg een stuk zwaarder is in de hitte, het zijn immers alleen maar trappen omhoog. Als je onderweg af en toe je rust pakt en geniet van het uitzicht is het echter helemaal de moeite waard.

Vista do Rei – Sete Cidades

In deze wandeling vink je meteen twee hoogtepunten af van de Azoren. Het uitzichtpunt Vista do Rei bij het verlaten Monte Palace hotel en Sete Cidades. Dit is de pittigste wandeling van de wandelingen op Sao Miguel. De wandeling is bijna 20 kilometer maar loopt wel in een rondje. Als je dit te lang vindt kan je er ook voor kiezen om de helft te lopen, dan moet je echter vervoer regelen bij het eind- of beginpunt. Neem dan wandelroute PR3SMI. De rondwandeling begint bij Vista do Rei, wat ‘uitkijkpunt van de koning’ betekend. Je valt hier meteen met je neus in de boter want bij dit uitzichtpunt is het verlaten Monte Palace hotel te vinden. Officieel mag je hier niet naar binnen maar vele doen het, je klimt namelijk makkelijk over het muurtje heen. Check in deze blog alles over dit prachtige spookhotel en de mooie foto’s die je er kan nemen.

Het eerste gedeelte van de wandeling volgt de officiële wandelroute die langs de kraterrand gaat. Om een rondje te kunnen lopen neem je echter niet de afslag naar het dorpje Sete Ciadades maar vervolg je de (zand)weg van de kraterrand. Vervolgens maak je een pittige klim naar Pico Da Cruze waar je kan genieten van een prachtig uitzicht. Het laatste stukje van de wandeling gaat naar Boca do Inferno waar je de weg terug kan volgen naar het beginpunt; Vista do Rei.

Wandelen bij sete cidades
Wandelen bij Sete Cidades.
Wandelen Sao Miguel
Het uitzicht vanaf spookhotel Monte Palace.

Lagoa das Furnas

Het dorpje Furnas staat bekend om de vulkaan en de warmwaterbronnen die daardoor zijn ontstaan. Bovendien vindt je in het centrum verschillende bronnen waar je tussendoor kan lopen waar hete stoom uitkomt. De wandeling begint bij Três Bicas, vanaf daar loop je richting het kratermeer. Vervolgens volg je de oever waarbij je het informatiecentrum over de vulkaan tegenkomt. Je vervolgt je weg naar uitzichtpunt Pico do Milho. Daarvandaan loop je weer terug naar het beginpunt. De wandeling is zo’n 9 kilometer en duurt ongeveer 3 uur. Bij terugkomst in het dorpje kan je een welverdiende duik nemen in een van de warmwaterbronnen!

Fajã do redondo

Veel wandelingen op Sao Miguel geven uitzicht op mooie natuur. Deze wandeling bied een mooie combinatie van natuur en urban-exploring. Op deze wandeling volg je een oude aangelegde watergracht die je bij een verlaten watercentrale en dam brengt. Doordat dit midden in de natuur staat ziet het er indrukwekkend en kalm uit. Je begint deze wandeling bij de Ribeira Grande hotsprings en kan vanaf daar een pijplijn volgen. Als je bij de watercentrale uitkomt loop er dan zeker omheen via de ijzeren trappen. Hier kan je genieten van de waterval die de watercentrale zijn naam geeft. Op dit moment is het pad naar de rondwandeling dicht dus ik raad je aan na het uitzichtpunt (zoals deze foto hieronder) terug te keren. Hopelijk gaat de rondwandeling weer snel open, al is het heen en terug lopen ook zeker de moeite waard!

Wandelen op Sao Miguel
Het uitzichtpunt waarna je de wandeling terug kan maken.
Wandelen op Sao Miguel
Prachtige bloemen met op de achtergrond de watercentrale.

Pin voor later

One Reply to “De mooiste wandelingen op Sao Miguel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *