De mooiste wandelvakantie in Europa

Als we iets door corona hebben ontdekt is hoe fijn wandelen is. Er wordt meer gewandeld dan ooit. Wandelwebsites worden overspoeld met bezoekers en in het weekend zijn de Nederlandse wandelpaden druk bezocht. Niks fijner dan even je hoofd leeg maken met een mooi uitzicht en rust om je heen. In Europa zijn er verschrikkelijk veel bestemmingen waar je mooie wandelingen kan maken. In deze blog zeg ik mijn favoriete bestemmingen voor een wandelvakantie in Europa op een rij!

Oostenrijk

Wellicht is Oostenrijk het eerste land waar je aan denkt bij een wandelvakantie in Europa. En dit is niet voor niks. Door de ligging in de Alpen, de goed aangelegde wandelpaden en de prachtige natuur is Oostenrijk een geliefde bestemming onder wandelaars. In Oostenrijk zijn er wandelpaden voor elk niveau, en dat is waardoor ik het zo’n fijne bestemming vind. Als je zin hebt in een uitdaging ga je voor een meerdaagse tocht door de bergen. Liever een korte wandeling maar wel specktaculaire uitzichten? Pak een van de vele gondels naar grote hoogte en maak daar een wandeling. In deze blog lees je mijn favoriete wandelingen van West-Oostenrijk.

Schotland

Uitgestrekte weilanden, ruige kusten of een wandeling steil de berg op. Je kan het allemaal vinden in Schotland. Ook deze bestemming is populair als wandelvakantie, juist door de variatie aan landschappen. Daar komt bij dat Schotland veel gezellige steden heeft wat een fijne uitrust plek is na een aantal dagen in de natuur doorgebracht te hebben. Wat mij betreft maak je de mooiste wandelingen op het eiland Sky aan de westkust. Prachtige bergen, uitgestrekte landschappen in combiantie met de vele meren en zee is adembenemd. Na een dag lopen kan je bijkomen in een van de vele pubs met een verdiend biertje en warme maaltijd, meer heb je niet nodig toch? Heerlijk!

wandelvakantie Europa
Wandelen in de higlands is een van de hoogte punten in Schotland.

Georgië

Net op de grens met Azië maar zeker nog in Europa vind je het Kaukasus gebergte. Dit is waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt om een fijne wandeling te maken. En juist daarom is het een onwijze aanrader. Georgië kent (nog) geen massatoerisme en het land ligt voor meer dan de helft 900 meter boven de zeespiegel. Als dat geen mooie wandelingen oplevert! Door het hele land zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld, kort of lang. Ook zijn de locals erg gastvrij en is de hoofdstad Tbilisi een van de leukste steden die ik ooit bezocht. Hou rekening met langere reistijden tussen steden dan je gewent bent. Het openbaar vervoer is langzaam en doordat Georgië zo bergachtig is moet je vaak om bergen heen rijden waardoor het langer duurt. Gelukkig zijn de uitzichten vanuit de bus/trein prachtig!

wandelvakantie Europa
Uitzichten in het Kaukasus gebergte zijn adembenemend.

Nederland

Mocht corona ons langere tijd beperken in onze reizen heeft Nederland gelukkig ook genoeg te bieden. Wandelingen over het strand, in oerbossen of tussen de weilanden langs kleine dorpen. Ons land is erg divers! De langste wandeling loopt van de Groningse wadden tot diep in Limburg via het Pieterpad. De lengte is bijna 500 km dus daar ben je wel even zoet mee! Tip: op de website van natuurmonumenten staan verschillende wandelingen uitgeschreven in de mooiste gebieden, check het via deze link.

Portugal (Azoren)

Als je meer op zoek bent naar watervallen, tropische planten en warmwater bronnen is de Azoren de juiste wandelbestemming. Deze eilandengroep telt 9 bewoonde eilanden en ligt midden in de Atlantische oceaan. Hierdoor wordt het er nooit te warm en is het dus de ideale plek voor een wandelvakantie in Europa. Tijdens onze vakantie in 2019 veraste de Azoren onwijs en maakte wij er meerdere wandelingen. Ik zou er graag nog eens naar toe gaan, check hier alle blogs over de Azoren.

Wandelen op Sao Miguel
Wandelen tussen prachtige bloemen met dito uitzichten, dat is wat de Azoren bied als wandelland!

One Reply to “De mooiste wandelvakantie in Europa”

  1. Schotland en Georgië lijken mij supermooie landen voor wandelingen. En dankzij Corona heb ik afgelopen jaar ook maar het Pieterpad gelopen. Verassend leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *