De woontrends van 2021

Het nieuwe woonseizoen staat op het punt van beginnen en dat brengt elk jaar nieuwe trends met zich mee. Nu de blaadjes van de bomen vallen krijg je weer zin om het huis gezellig en warm te maken. Een kopje thee op de bank met een nieuw plaid, fijne accessoires om je huis aan te kleden en meubels van nieuwe warme materialen. In deze blog neem ik je mee naar de woontrends van 2021. Welke trend lijkt jou het leukst?

De Teddy stof

We zagen het al een tijdje in de mode en vaak laat het interieur dan niet lang op zich wachten. De teddy stof zie je in de woontrends van 2021 overal terug! Op fauteuils, banken en kussens. Zelfs plaids en accessoires blijven niet achter in deze trend. Met deze trend voeg je instant warmte en gezelligheid toe aan je interieur. Probeer dit te combineren met gladde stoffen of koude materialen, dit zorgt voor een spannend contrast. Hou het kleurenpallet dan rustig zodat de texturen extra mooi uitkomen. Je ziet deze stof ook veel terug komen in rustige interieurs met bruintinten en hout.

Wereldse invloeden

Door corona blijven we meer thuis dan ooit. Omdat we niet zelf op reis kunnen naar de uithoeken van deze wereld zullen we die in 2021 steeds meer in huis halen. Meubels uit Scandinavie zie je stijlvol terug komen in combinatie met accessoires uit Afrika of Azië. Hierdoor zie materiaal als licht hout, webbing en katoen samen terug in een interieur. Vooral het webbing materiaal zie je veel terug in stoelen, kasten en bijzettafels. Ook de trend ‘Japandi’ kan onder de wereldse invloeden worden geschaard. Deze combinatie van het Scandinavisch design en de strakke Japanse interieurs zie je dit seizoen vaak terug. Deze trend kenmerkt zich door natuurlijk materialen zoals hout, katoen en bamboe in combinatie met rustige kleuren. Check ook zeker deze blog over hoe je reisinvloeden kan toepassen in je interieur.

Bruin is terug

Waar een aantal jaar geleden nog vies werd gekeken naar de kleur bruin (en grijs de boventoon voerde) wordt deze kleur nu weer met open armen ontvangen. Bruin gecombineerd met andere zandkleuren zorgt voor een rustig en warm geheel. Niet voor niks heeft Flexa de kleur ‘brave ground’ tot kleur van 2021 uitgeroepen. Deze warme zandkleur is geïnspireerd op de warme aarde tinten en combineert mooi in een licht interieur. Je ziet veel bruin en zandtinten samen terug komen in de interieurs van dit moment, bijvoorbeeld combineert met de wereldse trend van hierboven.

De kleur bruin is terug!
Bruin komt terug in 2021! Van muurverf tot meubels, je ziet deze kleur overal.

Duurzaam

De duurzaamheid trend blijft! Gelukkig staat deze ook tussen de woontrends van 2021. Het is zo belangrijk dat we goed nadenken voordat we meubels kopen en/of weggooien. Je ziet dat merken steeds meer veranderingen toepassen om het productieproces en de gebruikte materialen duurzamer te maken. Veel merken gebruiken gerecycled materialen en zorgen ervoor dat de nieuwe producten ook weer volledig recycled kunnen worden. Tafels van oude petflessen, kussens met gerecyclede schuimvulling en lampen van karton, je komt het allemaal tegen. Ook nieuwe technologieën in bijvoorbeeld duurzame LED verlichting blijven komende jaren de vormgeving beïnvloeden.

Donkere accentkleur

Traditie getrouw worden de kleuren in de herfst/winter altijd donkerder. We zien dit nu vooral terug komen in diepe groene en blauwe tonen. Maar ook de kleuren rood en paars combineren prachtige met de nieuwe bruin trend. Deze kleuren zijn zo donker dat ze soms wel zwart lijken. Let er daarom op dat je de kamer goed verlicht zodat de diepte van de kleur er mooi uitkomt. Door deze kleuren te combineren met lichtere tinten uit hetzelfde kleurenpallet ontstaat er een rustige sfeer maar je kan in deze trend ook zeker spelen met andere kleurencombinaties. Lees voor meer kleurinspiratie deze blog!

Donkere kleuren trend 2021
Donkere kleuren zoals blauw en groen komen veel terug in meubels en op de muur.

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *