Een mooie kersttafel, hier vind je alle inspiratie!

Naast de kerstboom of decoratie voor je ramen is de kersttafel de ultieme manier om sfeer toe te voegen aan je kersthuis. Dek de tafel met mooi servies, kerstornamenten of versier het plafond boven je tafel. In deze blog vind je alle inspiratie die je nodig hebt voor een mooie kersttafel!

Servies

Met servies leg je een mooie basis voor een goed gestylde kersttafel. Probeer te mixen met kleuren en vormen voor een nonchalante look of ga voor goud en zwart servies voor een chique sfeer. Probeer dit in ieder geval goed te combineren met de rest van je versieringen. Als je kiest voor een opvallend tafelkleed hou het servies dan rustig. Heb je juist een rustige basis? Ga dan los met je servies en kies opvallende structuren en vormen.

Tafelgroen

Als extra decoratie is het erg mooi om te spelen met verschillende planten en bloemen. Door verschillende takken te mixen aan een touw krijg je een prachtige groene loper die veel sfeer toevoegt. Voor een extra spectaculaire effect kan je er ook een lichtsnoer tussen weven. Denk ook aan details zoals de servetten decoreren met een takje restgroen. Deze versiering combineert het mooiste met goud, wit of andere natureltinten.

kersttafel met groen

Kaarsen

Tijdens de donkere decemberdagen is dit iets wat niet mag ontbreken; kaarsen. Ook al is de dag nog zo grauw, een kaars brengt meteen gezelligheid in huis. Ook als het niet kerst is mag dit accessoire niet ontbreken in een gezellig interieur. Dit seizoen zijn de draaikaarsen een echte (instagram)trend. Stijl ze in verschillende kaarsenhouders en zet ze bij elkaar op een dienblad om meer body te creëren, ik ben fan! Check ook vooral deze blog over hoe je onderstaande kaarsenstandaard zelf maakt.

Kaarsenstandaard maken
Kaarsen zijn een instant sfeermaker op je mooie kersttafel

Kersttafel decoratie

Naast dat je de tafel dekt met servies, glaswerk, kaarsen en wellicht wat (kerst)groen kan je dit aanvullen met andere decoratie. Denk bijvoorbeeld aan kerstbeeldjes of ornamenten. Tegenwoordig heb je kersthangers in de gekste vormen, donuts, flamingo’s of pizzapunten, je ziet het allemaal. Haal het haakje eraf en gebruik deze hangers als tafeldecoratie.

Vergeet het plafond niet

Ook boven de kersttafel kan je veel sfeer toevoegen. Door bijvoorbeeld extra (kerst)verlichting op te hangen kan je de ruimte al omtoveren tot een kerstparadijs. Sinds vorig jaar zie je steeds meer de trend van grote kartonnen kerststerren terug. Soms zelf bekleed met stof of velvet. Door hiervan een groep boven de tafel te hangen creëer je instant sfeer!

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *