Escape de winter in Lanzarote

De Canarische eilanden staan misschien niet bovenaan de bucketlist van de doorgewinterde reiziger. Toch zijn deze eilanden prachtig en hebben veel te bieden. Helemaal in de winter wanneer de massa thuis blijft. In december is het in Lanzarote nog zo’n 23 graden, heerlijk dus voor een roadtrip over het eiland en te genieten van het fijne klimaat. In deze blog lees je alles wat je moet weten over een winter escape in Lanzarote.

Hoe kom je er

Lanzarote hoort bij de eilanden groep de Canarische eilanden die 115 kilometer voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan oceaan liggen. Je vliegt er zo’n 4,5 uur over voordat je land op het vliegveld van Lanzarote. Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die dagelijks vluchten aanbieden vanaf Schiphol. Op Lanzarote zijn er verschillende manieren van transport. Er rijden veel taxi’s maar er gaan ook regelmatig bussen. Lanzarote is een vakantiebestemming die je vaak kan boeken als pakketreis waarbij het vervoer inbegrepen zit. Heb je liever zin in makkelijk? Ga hier dan voor.

Uitzichtpunt Canarische eilanden
Een van de prachtige uitzichten op het Canarische eiland Lanzarote.

Roadtrip

Ik wordt nooit warm van een pakketreis en heb liever de vrijheid om te bepalen wanneer we wat doen. Zo was het tijdens onze vakantie 1 dag slecht weer. Dit was voor ons het perfecte moment om het zwembad achter ons te laten en een auto te huren voor een heuse roadtrip. Lanzarote is ideaal daarvoor door de goed begaanbare wegen en het prachtige landschap. Ook is alles goed te rijden waardoor je binnen 2 dagen het hele eiland gezien kan hebben. Onderweg kan je stoppen op een van de highlights of genieten van de mooie uitzichten op het zwarte landschap. Het is erg indrukwekkend om door heen te rijden. De lava heeft een prachtig landschap achter gelaten en lijkt soms wel surrealistisch. Ook kom je onderweg weinig andere toeristen tegen waardoor het een extra mooie ervaring is!

De highlights van Lanzarote

Er zijn een aantal highlights op Lanzarote die de moeite zijn om naar toe te gaan of een stop te maken tijdens een roadtrip. Zodra je land op het eiland Lanzarote valt je 1 ding op: hier groeien veel cactussen en daar zijn ze trots op. Daarom mag een bezoek aan de Jardín de Cactus niet ontbreken. Deze cactustuin bied ruimte aan 6.000 (!) cactussen in verschillende grote en kleuren. De tuin is netjes aangelegd en wordt versierd door een witte molen wat mooie plaatjes oplevert. Ook Cueva de los Verdes is een stop waard tijdens je winter escape in Lanzarote. In deze enorme rotspartijen kan je een prachtige wandeling maken langs een ondergronds meer en het restaurant bevind zich midden in de rotsen. De plek is erg fotogeniek want je vind er ook een fel blauw zwembad met de mooie palmboom, erg mooi! Naast deze twee highlights mag je nationaal park Timanfaya niet overslaan. Hier komt het prachtige vulkanische landschap het mooiste tot zijn recht en is prachtig om doorheen te rijden!

Relaxen

Naast dat Lanzarote een aantal highlights heeft, prachtig is om door heen te rijden en een fijne plek is om stadjes te bezoeken, kom je vooral op deze plek om te relaxen. De winterzon voelt immers extra fijn aan als je weet dat het in Nederland vriest. Veel appartementen en hotels hebben een zwembad en anders zijn er genoeg publieke stranden waar je een bedje kan huren. Geniet van de warmte van de zon, de frisse zee en een heerlijke cocktail. Muziek aan en nergens meer aan denken! Fijne winter escape in Lanzarote!

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *