Gang inrichten; tips en inspiratie!

De gang is het eerste wat je ziet in huis, zonde dus om daar niks mee te doen. Een gang inrichten kan een uitdaging zijn. Vaak is de gang smal maar heb je wel opbergruimte nodig voor jassen, schoenen en sleutels. De gang is de ideale ruimte om je eigen stijl en persoonlijkheid toe te passen in de interieurstyling. In deze blog geef ik je een aantal tips om van de gang een fijne plek te maken!

Durf met de basis

De gang is een ruimte waar je maar kort en functioneel bent. Alleen bij het binnenkomen of weg gaan zie je deze ruimte. Daarom kan je hier perfect uitpakken met styling, kleur of patroon wat je in het rest van het huis (net) niet durft. De gang hoeft namelijk niet rustig te zijn omdat je er niet veel tijd doorbrengt. Ook de vloer is een ideale plek om uit te pakken. Denk bijvoorbeeld aan mooie Marokkaanse tegels.

Laat je persoonlijkheid zien

Ik zei het al in de intro; de gang is het eerste wat jij of je visite tegenkomt in je huis. Daarom is het de ideale plek om te laten zien wie er woont. Speel met foto’s, souvenirs en accessoires. De gang is ook de ideale plek om te spelen met kleur in je interieur. Hierdoor zal de visite (en jij zelf!) zich meteen op zijn gemak voelen na binnenkomst. En dit is een stuk gezelliger dan een witte lege gang toch?

Door met foto’s en persoonlijke items te spelen voeg je veel persoonlijkheid toe aan de inrichting in de gang.

Kapstok

Wat elke gang of hal gemeen heeft is de kapstok. Het is immers fijn om bij binnenkomst meteen je jas uit te trekken. Er zijn zo veel kapstokken op de markt, je kan er vast eentje vinden waar je blij van wordt. Probeer ook op een andere manier naar de kapstok te kijken. Je kan bijvoorbeeld losse haken aan je muur hangen of zelf een kapstok maken van steigerbuizen.

Praktische zaken

Denk na welke functies je nodig hebt als je de gang gaat inrichten. In de meeste gevallen moet er een kapstok zijn, een plek voor de sleutels en wellicht voor de schoenen en tassen. Soms is de gang een plek met opbergruimte omdat de rest van het huis klein is. Denk goed na hoe je dit het beste kan toepassen. Je kan bijvoorbeeld de hoogte van de gang gebruiken. Planken op twee meter hoog zitten niet in de weg maar kunnen een goede plek zijn om de winterjassen e.a. op te bergen. Met kinderen is het belangrijk om een plek te creëren waar ze rustig hun jas en schoenen aan/uit kunnen trekken. Denk bij weinig ruimte in slimme oplossingen zoals klapstoeltjes aan de wand.

Styling

Bij een gang inrichten kan styling een grote rol spelen. Als je ruimte hebt voor een meubel kan dit praktisch zijn en een goede plek om te spelen met accessoires. Denk ook zeker aan planten, die zijn een instant sfeermaker. En vergeet de spiegel niet, het is altijd fijn om een laatste check te kunnen doen voordat je naar buiten gaat!

Zoals je in deze blog leest; je kan veel kanten op de met de gang inrichten ondanks dat het een kleine ruimte is! Durf jij uit te pakken met kleur of iets anders in de gang?

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *