Het graffiti steegje in Gent

In Gent vind je het kleurrijkste straatje van België. Het graffiti steegje in Gent. Deze 120 meter lange steeg is een plek van inspiratie en een must-see tijden een stedentrip naar deze leuke stad in België!

Locatie van het Graffiti steegje in Gent

Je vindt het graffiti steegje aan De Werregarenstraat in het centrum van Gent. Het steegje is een smalle doorgang tussen twee winkelstraten en je vindt het straatje het makkelijkste via Google maps. In dit steegje heerst een gedoogbeleid, spuitbusartiesten zullen dus geen boete krijgen als ze de politie tegenkomen in het steegje. Daarom kunnen graffiti artiesten in alle rust hun gang gaan hierdoor is een unieke straat ontstaan.

Graffiti 2.0

Al sinds 1995 hebben graffitiartiesten in dit steegje ruim baan. Daardoor is elke vierkante centimeter al een keer volgespoten, dit betekend ook dat het steegje er nooit hetzelfde uitziet. De kunstwerken veranderen maar ze zijn bijna altijd kleurrijk. Daardoor doet het graffitisteegje in Gent vrolijk aan en kan je er leuke foto’s maken.

Blank canvas

Begin maart 2020 zag het steegje er een stuk minder kleurrijk uit. Het Gents universiteitsmuseum huurde een aantal schilders in en liet alles professioneel overschilderen. Het was een mooie publiciteitsstunt met als slogan “soms moet je met een wit blad beginnen om tot nieuwe inzichten te komen”. Gelukkig waren er die zelfde middag alweer graffiti artiesten bezig met nieuwe kunstwerken spuiten zodat het steegje al snel weer zijn oude uiterlijk terug kreeg.

Highlights Gent

Naast het graffiti steegje in Gent heb je nog veel meer streetart in deze leuke stad. Om deze mooie kunstwerken te vinden kan je het beste de route ”Sorry not Sorry” lopen. Deze route is opgezet voor een festival in 2016 en 2019 maar is nog steeds te bewandelen. Hierdoor kom je op erg mooie plekken die je anders niet zou vinden. Niet alleen graffiti maakt de stad Gent tot de ideale citytrip maar ook highlights als het middeleeuwse kasteel Gravensteen, het Gents designmuseum en het Van Eyk’s kunstwerk ‘Lams god’ zijn de moeite waard te bezoeken. Ook zijn er genoeg leuke barretjes en restaurants. Ik was zelf in Gent met de Gentse feesten; een weekend met muziek en feest in juli, onwijs gezellig! Opzoek naar meer bestemmingen voor deze zomer? Check dan deze blog.

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *