Ibiza in mei, 5 dingen om te doen voordat het feestseizoen begint.

Ibiza staat bekend voor de fantastische feestjes, wereldberoemde Dj’s en dure cocktails. Maar voordat de feesttoeristen opgang komen, ergens eind mei, is Ibiza juist de moeite waard om te bezoeken. Je struikelt nog niet over de toeristen en je kan in alle rust genieten van de speciale sfeer die dit eiland te bieden heeft. Hieronder 5 dingen die je kan doen in Ibiza in mei voordat het feestseizoen begint.

Hippie markt

Er zijn verschillende hippiemarkten op het eiland die in april beginnen. De bekendste is de Es Canar markt. Deze markt heeft meer dan 400 kraampjes met mode-items, souvenirs en woondecoratie. Ook vind je er een aantal restaurantjes en is er vaak live muziek. Daardoor heeft deze markt een fijne sfeer. De markt is elke woensdag van 10 tot 6 uur. Een andere optie is de Las Dalias markt op zaterdag van 10 tot 8 uur. Je kan de markt het beste met de auto of scooter bezoeken maar er gaan ook bussen.

Ibiza in Mei
De hippiemarkt bij Es Canar

Scooter huren

De vrijheid van een scooter is ideaal op een eiland als ibiza. Je bent niet afhankelijk van openbaar vervoer en je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplek. Er zijn een aantal scooterverhuur bedrijven verspreid over het eiland en soms kan je ook een scooter huren bij je hotel. Een scooter huur je voor ongeveer € 15,-per dag. De route van Ibiza-stad naar de Es Canar hippiemarkt is een mooie route Ook is het prachtige uitzicht bij Es Vedra goed per scooter te bereiken (al moet je de laatste 10 minuten lopen).

Ibiza in mei
Met de scooter kan je heel makkelijk het eiland rond

Formentera bezoeken

Dit kleine eiland, dat zo’ n 7 kilometer ten zuiden van Ibiza ligt, is een ideale plek voor een mooie dagtrip. Op dit eiland is het een stuk rustiger dan op Ibiza waardoor je in stilte kan genieten van de parelwitte stranden en blauwe zeeΓ«n. Je kan het eiland bereiken met de veerboot die je binnen 40 minuten naar het eiland brengt, via deze site kan je je tickets reserveren. In de haven op Formentera kan je scooters of fietsen huren om op die manier het eiland te verkennen. De mooiste stranden vind je bij La Savina. Sant Ferran is een leuk stadje om te bekijken en een goede plek voor een lunchpauze.

Ibiza in mei
Een prachtig uitzicht op het eiland Formentera

Relaxen

Dit is waarschijnlijk de reden waarom je een vakantie naar Ibiza in mei hebt geboekt. Doe dit dus ook! Ga lekker relaxen aan de mooie stranden, neem een plons in het zwembad bij je hotel en geniet van het heerlijke eten en drinken dat Ibiza te bieden heeft. Ibiza heeft een aantal mooie restaurants die heerlijk eten serveren gelegen aan prachtige stranden. Deze stranden kan je eventueel met de scooter bezoeken. Vooral de stranden bij Cala Bassa en Aigua Blanques zijn prachtig om te relaxen. Wil je genieten van het mooie onder water leven? Ga dan snorkelen bij Cala Xarraca.

Shoppen

Ibiza heeft naast de vele markten ook leuke winkelstraten en schattige winkels. In Ibiza-stad vind je veel leuke boetiekjes met kleding en woonaccessoires. Je vind hier zeker unieke stukken die niet in Nederland te vinden zijn. De langste winkelstraat is de Av. d’Isidor Macabich en loop midden door de stad. De straat eindigt in de oude haven waar je veel boetiekjes vindt.

Ibiza in mei
Op Ibiza kan je erg mooie sieraden kopen

Ben jij al eens in Ibiza geweest buiten het feestseizoen om? In Ibiza vindt je ook genoeg inspiratie voor je interieur. Lees deze blog daarover.

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *