Interieurinspiratie uit: Jordanië

In deze rubriek deel ik de inspiratie die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen. Elk land heeft zijn eigen manier van leven en interieurstyling. Het ene land is het wat praktischer en het andere land is (net als Nederland) meer gefocust op de uitstraling. In deze blog: interieurinspiratie uit: Jordanië

Ronde ramen

In Jordanië kwamen we veel gebouwen tegen met ronde ramen. Waarom ze dit toepassen werd mij niet duidelijk maar het zag er leuk uit. Ook in onze westerse architectuur kan een rond raam voor een speels effect zorgen, wellicht een leuk idee als je bezig bent met een grote verbouwing of het bouwen van je eigen huis.

Interieur inspiratie uit: Jordanie. Ronde ramen
Een rond raam in Jordanië

Mix verschillende patronen

Een van de belangrijks kenmerken aan de interieurs in Jordanië was de mix en match van verschillende patronen. Dit werd vaak in dezelfde kleur toegepast, hierdoor bleef het geheel toch rustig en paste het bij elkaar. Deze inspiratie kan je goed toepassen in je eigen interieur door te kiezen voor een spannend behang in combinatie met patronen op kussens en accessoires.

Photo by Liana Mikah on Unsplash

Mozaïek (op de muur)

Bepaalde regio’s in Jordanië staan bekend om eeuwenoude mozaïek werken. Je vindt dit terug in vloeren maar ook vaak op de muur of in accessoires. Om dit op een moderne manier in je interieur te verwerken kan je kiezen voor tegels of behang die doen denken aan een mozaïek structuur.

Natuurlijk materiaal zonwering

De zon is ongenadig in Jordanië. Hierdoor zijn veel huizen gebouwd met dikke muren van steen en klei. Ramen zijn een bron waar veel hitte door naar binnen komt maar de Jordaniërs hebben daar iets voor bedacht. Fijne raamdecoratie van natuurlijke materialen. Hierdoor blijf het koel binnen en als bonus zorgt dit materiaal voor een fijne sfeer. Je kan dit thuis toepassen door ook te kiezen voor natuurlijke materialen in zonwering. Bijvoorbeeld houten jaloezieën.

interieurinspiratie uit: Jordanië

Wat vond jij van deze interieurinspiratie uit Jordanië? Zijn er dingen die je zou willen toepassen in je eigen interieur? Check voor meer tips en een fijne reisroute deze blog.

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *