Interieurinspiratie uit: Mexico

In deze rubriek deel ik de inspiratie die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen. Elk land heeft zijn eigen manier van leven en interieurstyling. Het ene land is het wat praktischer en het andere land is (net als Nederland) meer gefocust op de uitstraling. In deze blog: Interieurinspiratie uit: Mexico

Natuurlijke materialen

In Mexico maken ze veel gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en rotan. Deze natuurlijke materialen hebben neutrale kleuren die passen in elk kleurenschema. Ook geven deze materialen een tijdloze en rustige sfeer. In Mexico combineren ze dit met gestuukte muren en egale vloeren zoals beton. Dit zorgt voor een combinatie van warme materialen met een koude basis. Hierdoor zijn de interieurs nooit saai en mooi op elkaar afgestemd.

Interieurinspiratie Mexico
Een van onze hotelkamers in Mexico met natuurlijke materialen

Planten

Een interieurinspiratie uit Mexico blog is niet compleet zonder palmbomen en bananenplanten. Dit zie je genoeg in het Mexicaanse straatbeeld en worden ook graag binnengebruikt. In grote terracotta potten worden ruimtes hier mee aangekleed. Planten brengen je interieur tot leven en geven veel sfeer. Door verschillende planten met elkaar te combineren creëer je je eigen ‘botanische’ interieur. Denk hierbij aan verschillende kleuren groen en verschil in bladvorm. Planten gaan mee in elke stijl dus haal hier je inspiratie uit voor thuis, deze inspiratie staat zeker ook bij jouw thuis!

Interieurinspiratie Mexico
Er worden veel planten gebruikt als decoratie.

Kleur in de tuin

Het Mexicaanse straatbeeld is erg kleurrijk. Van fel gekleurde beetle auto’s tot muurschilderingen en kleurrijke versieringen. Hier kan je veel inspiratie uit op doen. Zo’n muurschildering kan prima in een regenachtige tuin in Nederland, het zal de boel een stuk opfleuren. Als je dat te heftig vindt kan je het ook alleen toepassen in kleurrijke accessoires zoals bloempotten, kussens of bijzettafels. Tegenwoordig heb je bijna net zoveel meubels voor buiten als voor binnen. Ik ben zelf erg fan van het Franse merk Fermob.

Een muurschildering in het dorpje Bacalar.
Een kleurrijk straatbeeld in het dorpje Bacalar.

Schommels

In elk hip restaurant of café was er iets dat we standaard tegen kwamen… schommels! Het geeft een stoer en speels effect en benadrukt de hoogte van de ruimte. Waarom zou je dit niet letterlijk toepassen in je eigen interieur of tuin? Als je er de ruimte voor hebt is dit een top decoratiestuk en ook nog eens functioneel. Het kan erg rustgevend zijn om op een schommel een boek te lezen of juist ontspannend zijn om te schommelen, daar hoef je echt geen kind voor te zijn!

Interieurinspiratie Mexico
In dit restaurant op Isla Holbox kon je aan de bar schommelen.

Haal buiten naar binnen (en andersom!)

Door het fijne klimaat in Mexico lopen binnen en buiten ruimtes vaak in elkaar over. De ruimtes zijn niet afgesloten met ramen en deuren maar gewoon open. Je ziet dat het materiaalgebruik van buiten naar binnen wordt doorgevoerd, bijvoorbeeld de vloer op onderstaande foto. In Nederland hebben we misschien niet de zon altijd schijnen maar je kan dit buitengevoel creëren door gebruik te maken van dezelfde materialen (steen, hout en bamboe) in je huis en in je tuin. Zoals aangegeven bij punt 2; gebruik ook veel planten of misschien heb je wel ruimte voor een mooie (mini) boom binnen.

Photo by Jared Rice on Unsplash

Welke Mexico interieurinspiratie ga jij toepassen in je interieur? Mocht je de Mexico vibe te pakken hebben lees dan de Isla Holbox blog, een Mexicaans paradijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *