Interieurinspiratie uit: New York

In deze rubriek deel ik de inspiratie die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen. Elk land heeft zijn eigen manier van leven en interieurstyling. Het ene land is het wat praktischer en het andere land is (net als Nederland) meer gefocust op de uitstraling. In deze blog: Interieurinspiratie uit: New York

Illustraties

Soms valt een trend je meteen op. Zo ook de illustratie trend in New York. Deze vorm van kunst combineert mooi met de vintage interieurstijl die je in New York veel tegen komt in hippe koffietentjes. De illustraties zagen we in vele soorten en maten. Van bijpassende tekeningen over koffie tot striptekeningen van Amerikaanse superhelden.

Grote ramen

Deze inspiratie is misschien een open deur als je aan de bekende wolkenkrabbers van Manhattan denkt maar hij is daarom niet minder mooi. Wat vooral opvalt zijn de strakke vensterbanken die niet afleiden van het prachtige uitzicht. In Nederland hebben vooral oude huizen kleine ramen terwijl contact naar buiten zo mooi kan zijn, grote ramen is the way to go.

Interieurinspiratie uit: New York

Steel de show met servies

New Yorkers gaan het liefst uiteten. Sommige New Yorkers hebben zelf nog nooit hun eigen keuken gebruikt. Op elke hoek van de straat vind je dan ook een hip ontbijttentje of fijn restaurant. Het leukste hiervan is dat je in al deze eettentjes interieurinspiratie op kan doen. Vaak wordt een concept helemaal doorgevoerd, van lettertypen tot menukaarten en van interieur tot servies. Servies is vaak iets praktisch waar je niet meteen aan denkt. Maar juist hier kan je mee uit pakken in gekke vormen of kleuren. Durf verschillende vormen te combineren en denk eens verder dan dat standaard ronde bord.

Interieurinspiratie uit: New York

Design gecombineerd met klassiek

De populairste stijl in Amerika is de klassieke stijl. Zware meubels van hout, banken van leer en klassieke vormen. In New York zie je juist overal strak design. Deze twee stijlen worden dan ook vaak gecombineerd. Strakke meubels in leer of plofbanken met veel kussens op pootjes. Hierdoor krijg je een stijl die design mixt met klassiek en waardoor zware meubels licht worden. Een goed voorbeeld is de showroom van Herman Miller. Erg leuk om hier inspiratie uit te halen.

Urban elementen

New York is een ‘concrete jungle’ met veel ‘Urban’ elementen in gebouwen en interieur. Je kan vooral inspiratie opdoen uit de materialen die worden gebruikt. Zoals beton, glas of metaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van stalen platen toegepast als lambrisering in de gang? Of een vloer van beton en tafels van glas? Dit in combinatie met warme materialen zoals hout en wol zorgt voor een spannende combinatie in het interieur.

Interieurinspiratie uit: New York

Welke interieurinspiratie uit New York zou jij willen toepassen in je interieur? Opzoek naar meer inspiratie? Check dan de blog met interieurinspiratie uit: Iran of interieurinspiratie: uit Jordanië.

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *