Interieurinspiratie uit: Oostenrijk

In deze rubriek deel ik de inspiratie die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen. Elk land heeft zijn eigen manier van leven en interieurstyling. Het ene land is het wat praktischer en het andere land is (net als Nederland) meer gefocust op de uitstraling. In deze blog deel ik de inspiratie uit Oostenrijkse interieurs!

Hout op hout

Als je aan Oostenrijkse interieurs denkt, denk je al snel aan hout. In een interieur met veel hout moet je oppassen dat het niet te druk wordt. Oostenrijkse interieurs bewijzen echter dat hout op hout erg mooi kan zijn. Als je het kleurenpallet en overige materiaalgebruik rustig houd kan dit juist veel sfeer toevoegen. Pas er echter wel op dat je niet te veel verschillende houtsoorten met elkaar combineert. Door de verschillende texturen en kleuren kan dit rommelig ogen. Ga daarom altijd voor 1 soort, wellicht in verschillende kleuren.

Modern Oostenrijks interieur
Dit interieur bewijst dat veel hout ook rustig kan zijn.

Decoreer met foto’s

Foto’s maken je interieur instant persoonlijk. Ook is het een makkelijke manier om de sfeer aan te passen in je huis. In Oostenrijk zag je dit veel terug komen in restaurants en hotels waar er een groot contrast zit tussen de sfeer in de zomer en winter. In de zomer worden deze ruimtes aangekleed met prachtige groene landschappen en sportieve accessoires terwijl er in de winter wordt gespeeld met foto’s van besneeuwde bergen en warme materialen.

Style met items uit je hobby

Naast het gebruiken van foto’s kan je een interieur ook persoonlijk maken door je hobby’s terug te laten komen. De ‘fiets-aan-de-muur-trend kennen we inmiddels maar dit kan je ook toepassen met je snowboard of ski’s. Veel Oostenrijkse interieurs hebben een sportieve sfeer die je op deze manier creëert. Denk ook aan details in je hobby’s die je terug kan laten komen zoals decoreren met oude fototoestellen, reisboeken of wat dacht je van een scheidingswand van klimtouwen?

Gebruik de vensterbank

De vensterbank is in veel interieurs een vergeten plek. Vooral in kleine ruimtes kan de vensterbank een plek zijn die extra ruimte benut. Bouw bijvoorbeeld onder de vensterbank een kast voor extra opbergruimte. Of creëer door een diepe vensterbank en kussens extra zitplekken. Je kan er zelfs een apart zitje van maken inclusief verlichting en salontafel zoals op onderstaande foto.

Oostenrijkse interieurs

Benieuwd naar de inspiratie die ik haal uit andere landen? Check dan hier mijn andere blogs in de serie Interieurinspiratie uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *