Mijn 10 mooiste stranden in Azië

Als je een (rond)reis naar Azië boekt zal zon, zee en strand zeker een onderdeel worden van je reis. En hoe heerlijk is het om je voeten in het witte zand te voelen en te zwemmen in helder water? Waar een fijn strand aan moet voldoen is per persoon natuurlijk erg verschillend. Voor mij is het fijn zand, helder en schoon water en een mooie rustige omgeving. Hoe mooi de stranden van Koh Phi Phi, Thailand en Borocay, Filipijnen ook zijn, de mensenmassa verpeste voor mij de sfeer. Een beetje gezellige drukte kan echt geen kwaad maar dat is het dan ook. Hieronder vind je mijn lijstje van de 10 mooiste stranden in Azië. Aan elk strand heb ik in ieder geval een hele fijne herinnering!

Koh Tao, Thailand

Op dit eiland heb je misschien wel 100 verschillende stranden. Het leukste is dan ook om met een gehuurde scooter zelf op ontdekkings-tocht te gaan

Zuid Goa, India

Een heerlijk schoon strand in het drukke India. Er zitten veel guesthouses direct aan het strand waardoor je sochtends ontbijt met een heerlijk uitzicht. Dit strand is misschien iets drukker dan de rest maar zeker niet minder mooi.

Port Barton, Filipijnen

Port Barton was een van mijn favoriete plekken in de Filipijnen. Weinig toeristen maar wel het paradijs. Het strand op onderstaande foto vind je ongeveer 20 minuten lopen vanaf Port Barton. Echt een paradijs want je hebt waarschijnlijk dit hele strand voor jezelf!

Koh Rong, Cambodja

Dit eiland heeft sinds 5 jaar een vaste boot verbinding met het vaste land waardoor het inmiddels een stuk drukker is geworden. Alsnog kan je hier rustige strandjes vinden waar de schelpen en zeesterren voor het oprapen liggen.

Komodo national park, Indonesië

Deze stranden kan je alleen per boot bereiken. Daardoor is het er rustig en ben je alleen in paradijs. Het water is er super helder en goed geschikt voor snorkelen.

Top 10 stranden in Azië

Gili Air, Indonesië

Voor de kust van het eiland Lombok liggen de drie piepkleine Gili eilanden. De eilanden zijn goed bekend bij backpackers, je zal dus zeker niet de enige zijn die van de heerlijke restaurantjes, cocktails en adembenemende zonsondergangen geniet maar dat is helemaal niet erg.

Top 10 stranden in Azië

Bohol, Filipijnen

Naast dat dit eiland bekend staat om de ‘choclate hills’ vind je hier paradijselijke stranden met zand waar je ogen pijn van doen, zo wit! Dit eiland mag dus zeker niet ontbreken als je richting de Filipijnen gaat. Check deze blog met meer tips voor de Filipijnen.

Mooiste stranden in Azië

Negombo, Sri Lanka

De hoofdstad van Sri Lanka heeft misschien niet zo veel te bieden, het plaatsje 20 minuutjes daarboven wel. In Negombo kan je genieten van fijne stranden waar lokale vissers elke avond hun boten binnen halen.

Halong Bay, Vietnam

Halon Bay bezoek je niet specifiek voor de stranden. Toch kan je er een aantal mooie vinden. Door de prachtige en unieke omgeving hoort deze plek daarom zeker in deze top 10 mooiste stranden in Azië!

Mooiste stranden in Azië

Mirissa, Sri Lanka

Op deze plek vind je alles; palmbomen, mooie stranden, fijne restaurants en walvissen. Op deze plek kan je de grootste reuzen van de oceanen tegen komen; de blauwe vinvis. Een walvistour mag dus zeker niet ontbreken aan je bezoek aan Mirissa.

Top 10 stranden Azië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *