Mijn bucketlist

Iedereen heeft er wel een; een bucketlist. Misschien niet uitgeschreven op papier, vaak wel stiekem in je hoofd. Het is een lijst van dingen die je nog wilt doen of bereiken in je leven. Mijn bucketlist veranderd door de jaren heen maar de top 10 blijft enigzins gelijk. Ik heb er de laatste jaren gelukkig een aantal kunnen afstrepen, dat is zo’n gaaf gevoel! Hieronder deel ik mijn bucketlist, sommige dingen heb ik al gedaan, andere staan nog op mijn wensenlijstje.

Bucketlis nr. 1: Orka’s zien

Deze activiteit staat al jaren bovenaan mijn bucketlist. Nadat ik in Azië verschillende keren walvissen mocht spotten bleven de orka’s over. Ik denk dat het 1.000 keer kijken van de film ‘Free Willy’ vroeger hier enigszins mee te maken heeft. Het leek mij zo magisch om deze slimme en mooie beesten in het echt te zien. Ik was op verschillende plekken geweest waar orka’s leven (Sri Lanka en IJsland) maar ik was er steeds net buiten het seizoen. Daarom boekte we in december 2019 een reis naar het noorden van Noorwegen, Tromso. We gingen speciaal voor de orka’s en deze trip stelde niet teleur. We zagen een dag lang verschillende groepen zwemmen en jagen. Dit onderdeel kon van de bucketlist!

New York bezoeken

Mijn kindertijd beïnvloede waarschijnlijk het orka’s kijken op mijn bucketlist, Sex and the City in mijn tienerjaren beinvloede dit item; New York bezoeken. De stad die in talloze films en series schittert als decor. Wat wilde ik graag een cosmopolitan drinken in een hippe club en rondlopen tussen de wolkenkrabbers. In 2017 woonde mijn broertje een half jaar in New York, deze kans kon ik niet voorbij laten gaan! In maart van dat jaar verbleven we een week in de ‘concrete jungle where dreams are made of’. En de stad is geweldig. Zelfs een grote sneeuwstorm kon de pret niet drukken, wat een fijne sfeer, architectuur en mensen! Ook dit item kon van de bucketlist.

Mijn bucketlist
Op Time Square in New York, zelfs de sneeuw mocht de pret niet drukken.

Een zeiltocht door de Caraïben

Paradijselijke stranden, palmbomen en eindeloze blauwe zeeën, wat een droom moet het zijn om daar doorheen te zeilen! Ik heb nog nooit gezeild maar dit lijkt mij heerlijk. In Indonesië heb ik al eens een boottocht van 4 dagen gemaakt en dit smaakt naar meer. Dit item is nog niet afgevinkt, dus ik hoop… ooit…

Liften

Met dit item is het haat/liefde. Ja, het leek mij te gek, maar het leek mij ook enigszins gevaarlijk. Je bent zo kwetsbaar in een auto van een vreemde. Toen ik in de Filipijnen met een Spaans reisgenootje de bus miste op het eiland Palawan ontstond het spontane idee om de weg dan maar liftend af te leggen. Dit lukte en was onwijs leuk! Het lift-avontuur eindigde zelfs met de politie die ons bij een bus afzetten (en de tickets voor ons kocht!) om het laatste stukje af te leggen, een mooi spontaan avontuur waardoor ik dit toch kan afvinken.

Mijn bucketlist
Op zoek naar een lift op het eiland Palawan in de Filipijnen

Naar Antarctica

Natuurdocumentaires over Antarctica kan ik meerdere keren bekijken. Het is een van de weinige plekken op aarde waar de natuur vrij spel heeft zonder de bemoeienis van de mens. Wat lijkt het mij bijzonder om dit in het echt te kunnen zien. Helaas hebben deze reizen een hoog prijskaartje, ik spaar dus nog even door!

Solo backpacken

De vrijheid van het alleen reizen leek mij heerlijk maar ik vond het ook doodeng. Is het wel iets voor mij? Durf ik dit wel? Toen ik uiteindelijk mijn enkele reis Bangkok boekte in 2015 stond ik nog steeds met gemengde gevoelens op het vliegveld. Ik had niks uitgestippeld behalve de eerste overnachting in Bangkok, eng! Gelukkig was het meteen een geweldig avontuur waar ik nog steeds graag op terug kijk. Uiteindelijk ben ik bijna 9 maanden op reis geweest, je kan dus wel zeggen dat het niet tegen viel!

Tijdens mijn backpack reis in Azië.

Naar Hawaï

Foto’s van Hawaï op instagram krijgen van mij standaard een like. Wat een fantastische plek. Ik lees vaak dat reizigers niet raar zouden opkijken als er ergens dinosauriërs zouden opduiken. In die natuur zou ik graag een wandeling maken. Dit item staat nog hoog op de lijst.

Backpacken door Zuid-Amerika

Tijdens mijn 9 maanden reis door Azië ben ik besmet geraakt met de travelbug. Deze vrijheid nog een keer voelen lijkt mij geweldig. De natuur en cultuur (en het eten niet te vergeten) van Zuid-Amerika spreken mij erg aan. Ik pak graag mijn backpack nog eens uit de kast voor een lange reis door dit continent. Helaas zit dit er met corona nu even niet in maar dit staat wel boven aan mijn lijstje om te doen als het reizen weer mag.

Roadtrip vakantie met vrienden

Op vakantie met vrienden leek mij een onvergetelijke ervaring. Natuurlijk moet je goed nadenken over de vrienden waarmee je dit zou willen doen. Niet elke vriendschap zal dit een onvergetelijke ervaring maken. Gelukkig kan ik het erg goed vinden met de vriendin van de beste vriend van vriendlief (snap je het nog?). Met z’n vieren deden we een roadtrip van een week door IJsland. Een week is de perfecte tijd om uit te vinden of je goede reismaatjes bent. Het werd een geweldige week en in de jaren daarna zijn we samen meerdere keren weg geweest. Onder andere naar Jordanie en de Azoren.

Mijn bucketlist

Eten in een 5 sterren restaurant

Naast dat ik erg van reizen en interieur hou, ben ik een echte foodie. Ik ben gek op lekker eten en sta zelf ook graag in de keuken. Kookprogramma’s zoals Australian Masterchef kijk ik graag en ik droom ervan om een keer in een 5-sterren restaurant te eten. Om deze ervaring extra speciaal te maken zou ik dit in het buitenland willen doen, al ben ik tijdens corona ook aan het dromen over een Nederlands restaurant.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *