Mijn kersthuis in 2020

Kerst. I-love-it! In deze blog deel ik mijn kersthuis van 2020. Dit jaar stond ruim voor sinterklaas de boom en werden er tot vandaag steeds meer plekken voorzien van kerstdecoratie. Het geeft zo’n gezellige sfeer en het is zo fijn om 1x per jaar helemaal uit te pakken. Kerstmuziek op en warme chocolademelk (of Glühwein?!?) erbij, heerlijk!

Kerstboom

We beginnen uiteraard met het pronkstuk; de boom. Dit jaar staat er een heuze leenboom in ons huis. De boom is namelijk van mijn moeder! We wilde allebei een andere stijl proberen en ruilde onze bomen om. Dit jaar ben ik daarom voor de wit/kleurrijke stijl gegaan. In onze boom shinen tallozen hangers in felle kleuren. Van vogels, tot muffins en glitterballen. Door de verschillende kleuren in combinatie met de witte boom is het effect speels en gezellig. De roze piek maakt het wat mij betreft helemaal af!

Decoratie

Naast de boom hebben we andere plekken in huis ook kerstwaardig gemaakt. Zo hangen er mooie kerststerren voor de ramen die savonds gezellig licht geven. Door weer te kiezen voor verschillende kleuren wordt de stijl van de boom verder doorgevoerd. De zachte kleuren blauw en roze passen mooi bij de lichte boom en is dit een mooie combinatie met de rest van het interieur.

Kerstgroen

Een goede manier om extra sfeer toe te voegen in huis is door planten, zo ook met de kerst. Door een kleine kerstboom op tafel neer te zetten creëer je een mooi alternatief voor bloemen in de december maand. Een krans versierd met verlichting en kerstgroen is ook een goede manier om planten terug te laten komen in je kersthuis.

Kersthuis 2020
Planten en een kleine kerstboom passen sfeervol in elk interieur.

Kersttafel

Tijdens het kerstdiner pak je natuurlijk helemaal uit met het dekken van je tafel. Prachtig servies, een mooi tafelkleed en andere kerstaccessoires. Deze styling hoef je niet alleen voor het kerstdiner te bewaren. Zet je tafel vol met kaarsen en kaarsenstandaards (misschien wel zelfs deze DIY kaarsenstandaard) of andere kerst accessoires. Zo doet een schaal met kerstballen het ook altijd goed! Vergeet ook de ruimte boven je tafel niet. Versier deze bijvoorbeeld met extra kerstverlichting of zoals ik met een aantal kerststerren. Doordat de kerststerren dezelfde kleuren hebben als het interieur voegen ze subtiel sfeer toe.

Andere details

Niks leukers dan in de kleinste details je huis kerstproof te maken. Zet gezellige kaarsen neer, voeg extra (kerst)verlichting toe en decoreer met kerstaccessoires. Door deze te stylen met je andere accessoires verweef je kerst in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor kerstbeeldjes of mooie hangers die je niet in de boom hangt maar neer zet op een dienblad of in je kast. Een houtkachel (echt of nep) maakt de gezelligheid compleet!

Kersthuis 2020
De houtkachel die aanstaat zorgt voor die extra gezelligheid in huis.

Hoe versier jij je kersthuis? Ga jij jingle-al-the-way of hou je het liever bescheiden?

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *