Mooiste interieurs uit: Georgië, alle hotspots!

Je zal er misschien niet meteen aan denken maar Georgië heeft een hoop inspiratie te bieden. Veel restaurants en hotels zijn zo goed ontworpen dat ze in een woontijdschrift thuis horen. De interieurs ademen sfeer uit door het gebruik van planten en het contrast in warme en koude materialen. Je ziet veel hout (warm), gecombineerd met tegels of leer (koud). Ook zie je veel vintage items als decoratie en spelen ze graag met kleur. Hieronder de 5 mooiste Georgië hotspots, ga dat zien!

Rooms hotel Kazbegi

Ik begin meteen met het aller mooiste hotel waar ik ooit ben geweest, ja echt! Daarom staat deze absoluut op nummer 1 in deze Georgië hotspots. Het Rooms hotel in Kazbegi ligt aan de voet van het Kaukasus gebergte en heeft naast een prachtig interieur een adembenemend uitzicht. De wolken spelen met de bergen waardoor het uitzicht elke minuut anders is. Het hotel is zo ontworpen dat je vanaf elk punt van het uitzicht kan genieten, zelfs vanuit het zwembad! Het grote dakterras met fijne lounge stoelen is de ideale plek om een zonnige dag door te brengen. Natuurlijk heeft dit uitzicht een prijskaartje. Een overnachting begint bij zo’n € 200,-. Mocht dit iets te diep in de buidel (of backpack) zijn kan je natuurlijk, net als wij, alleen voor een kopje koffie in de lobby plaats nemen. Ook vanuit daar is het uitzicht adembenemend.

Rooms hotel Tblisi

Naast Kazbegi heeft het Rooms hotel ook een vestiging in de hoofdstad, Tbilisi. Het uitzicht is misschien minder mooi, het interieur zeker niet. De ontwerpers hebben zichzelf overtroffen met het combineren van verschillende patronen en materialen. Je ziet prachtige tegels in warme kleuren, een strakke houten vloer en comfortabele leren stoelen. De architectuur is een combinatie van nieuw (glas en metaal) en oud (betonnen trappen en balken). Alles is even mooi! En naast dat het interieur prachtig is, kan je hier heerlijk lunchen.

Stamba hotel Tblisi

Een oude drukkerij is met uitstek geschikt voor de huisvesting van een prachtig designhotel. Zeker als ze de oude structuur bewaren. Naast een hotel vind je hier een restaurant, binnentuin en casino. Chique meets urban. In de kelder groeien planten die zich een weg banen langs de betonnen balken van de tweede verdieping. De hoogte, de meubels en materialen, alles is even indrukwekkend en doordacht. Wederom is alleen een bezoek aan de lobby en/of restaurant goed genoeg om onder de indruk te zijn, dan kan je die 300,- per nacht mooi uitgeven aan een fijn diner in downtown.

Tskaltubo

Dit is geen specifiek hotel of restaurant maar een dorpje. Tskaltubo was ooit de belangrijkste plek voor een kuuroord in Georgië. Helaas zijn dit vervlogen tijden en bleven de bezoekers weg na de val van de Sovjet-Unie. Hierdoor is Tskaltubo langzaam veranderd in een spookstad. Overal staan betonnen gebouwen begroeid met bomen, mos en varens. Inmiddels zijn er een aantal hotels en spa’s terug geopend voor toeristen maar verder is er niks te doen. Neem zeker je fototoestel mee naar deze plek. Fotogenieke plekken genoeg!

Georgië hotspots

Awtobus café Kazbegi

Een oude bus omgetoverd tot restaurant, als die omschrijving niet tot de verbeelding spreekt. Je zou er zo voorbij lopen als je niet oplet maar in het centrum van Kazbegi vind je deze ‘Awtobus’ met klein terras. Ze serveren heerlijke taartjes en koffie, je kan plaats nemen op een van de bus-stoelen of bankjes. Misschien is dit niet het interieur waar je inspiratie uithaalt voor thuis, wel een belevenis. En die taartjes… vriendlief kon het niet laten om er 2 te bestellen, zo lekker!

Dit bericht bekijken op Instagram

#awto_bus #coffee in #kazbegi ♡♡☆☆

Een bericht gedeeld door Awtobus (@awto_bus) op

Georgië is een prachtig land om door heen te reizen en met deze Georgië hotspots maak je je reis compleet. Staat Georgië al op jouw bucketlist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *