Must see: Verlaten hotel Azoren

Het zou het mooiste hotel van de Azoren worden met dito uitzicht. Helaas moest het Monte Palace hotel al na een jaar zijn deuren sluiten door mismanagement. Zonde, want als je er rondloopt kan je je voorstellen hoe bijzonder het hotel moet zijn geweest, helemaal als je naar het uitzicht kijkt. Aan de andere kant is het mazzel, omdat jij nu kan genieten van een stukje bijzondere urban exploring. Dit verlaten hotel is een must see in de Azoren.

Waar staat het verlaten hotel?

Het hotel vind je op het eiland Sao Miguel op zo’n 20 kilometer van de hoofdstad Ponta Delgada. Dit eiland is vaak het beginpunt van een reis door de Azoren dus het is makkelijk om het verlaten hotel mee te pakken op je route (check hier de ideale reisroute). Het Monte Palace hotel ligt naast het adembenemende uitkijkpunt Vista do Rei. Als je dit intoetst op je navigatie zal je het hotel al snel zien opduiken vlakbij de parkeerplaatsen.

Verlaten hotel Azoren in de mist
Het hotel vanaf de weg gezien. Aan de rechterkant kan je over een muurtje klimmen.

Hoe kom je het verlaten hotel binnen?

Het Monte Palace hotel is afgesloten voor de buitenwereld en het bezoek is dus geheel op eigen risico. Kijk goed uit, een leegstaand hotel met open liftschachten is niet de veiligste plek. Toch zijn er genoeg mensen die een bezoekje wagen en op eigen houtje door het hotel zwerven. Dit is goed te doen. Je kan in alle 80 kamers komen waardoor je je vaak alleen in het hotel waant, best eng! Pak ook zeker de trap naar het dak, vanaf daar heb je het aller mooiste uitzicht. Om er binnen te komen moet je een muurtje over klimmen. Je vindt dit eenvoudig door langs het hotel te lopen met je rug naar het uitzichtpunt. Aan je linkerhand kom je vanzelf een platgetrapt bosje tegen waardoor je de plek herkent waar je de klim kan wagen.

Verlaten hotel Azores
Bij binnenkomst kom je meteen graffiti tegen.

Graffiti

Door de jaren heen is het verlaten hotel in de Azoren totaal kaalgeplukt. Alle losse elementen zijn vernield of meegenomen. Ook heeft de natuur goed zijn werk gedaan, het tapijt is begroeid met een laagje mos waardoor de grond meeveert als je er op loopt, een apart gevoel! Het verlaten hotel is inmiddels versierd met graffiti. Hierdoor krijgt het hotel een extra rauw randje en wordt het nog fotogenieker. Het is niet de mooiste graffiti die ik ooit heb gezien maar door de locatie is het toch heel bijzonder.

Graffiti in Monte palace hotel
De graffiti is niet van hoge kwaliteit maar brengt wel veel sfeer!

Uitzicht

De nummer 1 reden waarom het Monte Palace hotel op deze plek is neergezet is het uitzicht. Je hebt een prachtig panorama zicht op het meer van Sete Cidades. Het meer bestaat uit twee delen met verschillende kleuren, groen en blauw. De legende vertelt dat het meer is ontstaan uit de tranen van een liefdeskoppel. Door de bergen die om het meer heen liggen is het uitzicht spectaculair en de wandeling die je er kan maken is een aanrader. Je kan vanuit elke kamer genieten van het uitzicht. Het mooiste uitzicht heb je vanaf het dak, daar kan je tot ver kijken! Helaas is het er vaak mistig waardoor je niet altijd vrij uitzicht heb, dit draagt dan wel weer bij aan de spookachtige sfeer.

Vanuit elke kamer kan je van het uitzicht genieten.
Het uitzicht op Sete Cidades vanuit een van de lege hotelkamers.

Fotogeniek

Het hotel vraagt om het maken van foto’s, vanuit elke hoek is het vervallen gebouw fotogeniek. Ook kan je er nog veel details terug vinden van tegels en vloerbedekking wat mooie plaatjes kan opleveren. Ga lekker los met je fototoestel en geniet ondertussen van het mooie uitzicht!

abandoned hotel
Waar je ook kijkt; in het verlaten Monte Palace hotel kan je overal mooie foto’s maken.
Abandoned hotel
De weerspiegeling in het water geeft een mooi effect op foto’s.

Pin voor later

One Reply to “Must see: Verlaten hotel Azoren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *