Over mij

Hi! Ik ben Mandy, gek op interieur en verslaafd aan reizen. Op deze blog combineer ik deze twee passies. Het lijkt mij geweldig om je te inspireren met reistips, woontrends en interieurinspiratie die je kan halen uit andere culturen. Vooral in dat laatste ben ik gepassioneerd. In arme landen zie je vaak dat een interieur alleen praktisch moet zijn maar ook daar kan je je inspiratie uithalen. In landen in Europa en wereldsteden als New York en Singapore is interieur een plek om je persoonlijkheid kwijt te kunnen, mensen te inspireren en zelfs een manier om te imponeren.

Dit ben ik!

Reizen

Sinds mijn wereldreis in 2015 ben ik verslaafd aan reizen. In 2015 zegde ik mijn baan op, kocht een enkele ticket naar Bangkok en wist niet waar ik zou belanden. Uiteindelijk bleef ik bijna 9 maanden weg waarvan ik dik de helft van de tijd alleen reisde. Als je zelf ook wel eens alleen op reis bent geweest dan weet je; je reist eigenlijk nooit alleen. Je ontmoet zo veel fantastische mensen en je groeit ervan als mens. Sinds deze reis ben ik het reisvirus niet meer kwijt geraakt. Als ik de kans krijg pak ik (het liefst samen met vriendlief) het vliegtuig voor een verre bestemming. Het liefst nog onontdekt en een cultuur die totaal anders is als de onze.

Interieur

Op school had ik geen idee wat ‘ik later wilde worden’ maar ik wist wel dat ik interieur onwijs leuk vond. Een opleiding in deze richting was dan ook een schot in de roos. Ik begon met een MBO opleiding in Amsterdam en ging daarna verder met een HBO. Helaas kon ik geen school vinden die mij meteen aansprak. Daarom besloot ik verder te kijken dan onze landsgrenzen (zat dat reizen er dus toch al in) en belande ik in Mechelen, een klein stadje een half uurtje onder Antwerpen. Na drie jaar aan mijn Vlaamse accent te hebben gewerkt had ik mijn papiertje opzak. Nu, alweer 11 (!) jaar later werk ik nog steeds erg graag in deze branche. Ik heb een voorliefde voor persoonlijke interieurs met kleur en droom van mijn eigen Vitra Eames lounge chair.

Ondernemen

Sinds de start van de blog heb ik niet stil gezeten. Ik heb ontdekt wat ik echt leuk vind! En dat is interieurontwerpers helpen met hun onderneming. Op de website van House of Interior Business kan je mij volgen!