Plantage Rococo lunchen in stijl!

Onder de rook van Amsterdam vind je een heus landgoed uit de 18de eeuw. Het is een heerlijke plek voor een staycation of gewoon om een middag te ontsnappen uit de drukke stad. Plantage Rococo is gevestigd in het oude landhuis en je kan er terecht voor een fijn ontbijt, een heerlijke maaltijd of een romantische overnachting. Wat je ook kiest, je zal er je thuis voelen!

Landgoed waterland

Plantage Rococo is te vinden op landgoed waterland in Velsen-zuid. Dit landgoed is in de 18de eeuw opgericht en geeft plek aan fijne natuur en een aantal mooie buitenhuizen. Het landgoed is ooit opgericht zodat de rijke burgers uit de stad de drukte konden ontvluchten. Vooral in de zomer trok ‘the happy few’ richting het landgoed omdat de grachten erg stonken door de hitte. Plantage Rococo wordt dan ook omringt door groene natuur en dit voel je ook als je binnen rondloopt. Ze noemen het zelf ‘een groen paradijs’.

Buitenkant van plantage Rococo
Vanaf buitenaf maakt Plantage Rococo al veel indruk.

Rococo stijl

De Rococo stijl ontstond in de 18de eeuw als reactie op de zware barokstijl. De stijlen lijken veel op elkaar maar in rococo zie je meer speelsheid en lucht. De basis van Plantage rococo is in deze stijl opgetrokken en de rest van het interieur sluit hier perfect op aan. In de basis zie je prachtige klassieke elementen zoals plafond- en muurlijsten. De vloeren zijn van marmer of hout wat mooi combineert met het interieur. De hoge plafonds en het rustige kleurgebruik doen de rest.

Het ‘wow’ gevoel

Plantage Rococo is een combinatie van het ‘wow’ gevoel en thuis komen. De klassieke details, designmeubilair en kleurgebruik zorgen voor een comfortabele sfeer op het eerste gezicht. Als je vervolgens iets meer op de details let zie je de prachtige sierlijsten en styling die zo uit een woontijdschrift lijkt te komen. Al voordat je de plantage binnen loopt ben je onder de indruk van de statige trappen die zijn versierd met vintage kleden. Bij binnenkomst zie je meteen de met marmer versierde hal. Daarna heb je ogen te kort omdat elke ruimte sfeer en creativiteit ademt. De inrichting heeft boho invloeden, is een tikje klassiek maar wordt prachtig aangevuld met designmeubilair dat lukraak is neergezet. Het interieur lijkt dan ook nonchalant en niet over nagedacht, maar wij weten wel beter! Hier zijn heel wat ontwerpen aan vooraf gegaan en elk detail is hierin meegenomen. Plantage Rococo is prachtig en een must-see voor elke interieurliefhebber (en foodie)!

Heerlijke lunch

Het eten dat Plantage Rococo serveert is dagvers en voor het grootste gedeelte vegan. De producten komen van lokale ondernemers en het roken, inmaken en pekelen doen ze allemaal zelf in de keuken bij plantage Rococo. De lunch wordt geserveerd als drie gangen diner maar je kan er ook voor kiezen om 1 gang te nemen. De prijzen per gang zijn rond de € 18,- en echt super lekker! Ze hebben ook een heerlijke selectie van taarten dus een kopje koffie met taart kan ook een fijne middag break zijn. De prijzen zijn er wellicht niet naar om hier elke week te eten maar het is een erg leuke plek om iets bijzonders te vieren!

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *