Reisinspiratie in je interieur

Niks is fijner dan thuiskomen in een interieur waar je de vakantie vibe kan vasthouden. Op reis wordt ik vaak geïnspireerd door lokale gebruiken, materialen of trends. Dit kan tijdens een citytrip naar New York of een backpack reis in Azië zijn, inspiratie is overal. Hieronder 4 tips hoe je reisinspiratie in je interieur laat terugkomen.

Kopieer lokale trends naar je eigen stijl

Op reis kom je veel verschillende trends tegen. Dit kunnen tijdelijke trends, of kenmerken van de cultuur zijn. Zo zie je bijvoorbeeld in Scandinavië veel hout in het interieur omdat dit een lokaal product is. In landen als Thailand en Indonesië zie je veel Boeddha’s terugkomen door het boeddhisme. Laat je inspireren en bedenk hoe je bepaalde elementen in je eigen stijl kan terugbrengen. Hou wel je eigen stijl in je hoofd, zo voorkom je een miskoop. Een grote Boeddha kan er in een restaurant in Bali nog zo mooi uit zien maar misschien matcht dat niet met je eigen stijl. In landen in het Midden-Oosten zie je veel tegels met sierlijke patronen. Ik werd hier in Iran meteen verliefd op en wist dat ik hier iets van terug wilde laten komen in ons nieuwe huis, maar wel in onze eigen stijl. Dus in plaats van veel kleuren gingen wij voor zwart-wit en daar zijn wij nog steeds erg blij mee.

Gebruik etnische materialen

Sommige materialen brengen je meteen terug naar een bepaalde plek. Als ik rotan stoeltjes zie denk ik meteen aan de hippe koffietentjes in Bali of Ibiza. Laat je hierdoor inspireren en kijk welke materialen en elementen je terug kan laten komen in je interieur. Dit is een goede manier om reisinspiratie in je interieur te verwerken. Etnische materialen combineren makkelijk met elkaar en hebben vaak een aardse kleur of ondertoon. Denk aan hout, leer, katoen en bamboe. Je voegt hierdoor veel warmte toe aan je interieur waarmee je een huiselijke sfeer creëert.

Photo by Karim MANJRA on Unsplash

Shop souvenirs

Een herinnering wordt snel opgeroepen door een souvenir, en wie wil nou niet op vakantie shoppen? Kies de mooiste lokale decoratie uit om in je huis uit te stallen. Hou hier (weer) rekening met je eigen stijl zodat het mooi opgaat in je interieur. Als je niet meteen een goede plek weet kan je beter op zoek gaan naar een ander object want het is zonde als het achter in je kast belandt. Valt je oog op een aantal kleinere accessoires? Groepeer ze dan in een open stellingkast. Hierdoor geef je de kleinere items meer body. Combineer ze met je reisboeken, planten en foto’s. Een persoonlijk interieur gegarandeerd. Check deze blog voor meer stylingtips voor souvenirs.

Reisfoto’s

Foto’s maken je huis persoonlijk en brengen je terug naar die ene heerlijke reis. Kies voor 1 mooie foto die de show steelt of kies voor meerdere foto’s bij elkaar. Hou bij dat laatste rekening met welke foto’s je kiest zodat het geheel een eenheid vormt. Kies voor dezelfde kleurtonen in foto’s of ga voor zwart/wit. Voor mijn IXXI boven de bank koos ik vooral foto’s met blauw/groene ondertonen. Door dit af te wisselen met witte vlakken krijgt elke foto even veel aandacht en is het een mooi geheel. Check deze blog hoe je nog meer reisfoto’s in je interieur kan verwerken.

reisinspiratie in je interieur
Onze IXXI boven de bank

Hoe laat jij reisinspiratie terug komen in je interieur? Maak je gebruik van materialen of liever foto’s?

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *