Reisroute Jordanië 10 dagen

Jordanië is de perfecte bestemming als je er even tussen uit wilt en je wilt onderdompelen in een totaal andere wereld. Het eten is er heerlijk, de locals gastvrij en het landschap adembenemend. Een echte aanrader ook al ligt het vlakbij onrustige gebieden zoals Syrië en Palestina. Check voordat je de reis boekt altijd de website van buitenlandse zaken. Hieronder lees je in de reisroute Jordanie 10 dagen hoe je alle hoogtepunten meepakt.

Madaba

Omdat we door de vluchttijden op de terug weg een hele dag kunnen doorbrengen in de hoofdstad begint onze reis in Madaba. Het is een klein stadje op 45 minuten rijden vanaf Amman en vooral bekend door de oude mozaïekwerken. Madaba geeft een goede eerste indruk van Jordanië. We worden gastvrij onthaalt met mierzoete thee in ons Guesthouse, op straat zwaaien mensen vriendelijk en als we nieuwsgierig bij een bakker naar binnen kijken krijgen we een brood in ons handen geduwd. Na een middag heb je het stadje wel gezien, sla daarbij de Latin church (mooi uitzicht!) en St. George’s mosaic niet over.

Dode zee

Omdat de dode zee een klein uurtje rijden is vanuit Madaba besluiten we dit bucketlist item meteen op onze eerste dag af te vinken. Er zijn verschillende manieren om de doden zee te bezoeken. Je kan naar de ‘public beach’ gaan waar je gebruik kan maken van douches en kleedkamers voor zo’n € 25,- p.p. Je kan een overnachting boeken in een (duur) resort of je kan proberen op eigen houtje te gaan. Gierige Hollanders die wij zijn gingen wij voor het laatste. De dode zee is absoluut een bijzondere ervaring. Door het vele zout is het onmogelijk om te zwemmen en blijf je vanzelf drijven, zo gek! Echt een bucketlist item.

Reisroute Jordanie 10 dagen

Dana

Dit dorpje midden in het natuurreservaat is volgens de Lonely Planet een ‘hidden gem’, daar hebben ze helemaal gelijk in. Het landschap is hier overweldigend. Vanuit het kleine doprje heb je een geweldig uitzicht over de vallei waar je behalve een lokale schappenherder niemand tegen komt. Die stilte is heerlijk. Geniet ervan tijdens een mooie wandeling door de vallei (maar begin hier vroeg mee, voordat je met 30 graden puffend niet meer terug de berg op komt).

Reisroute Jordanie 10 dagen
In Dana kun je prachtige wandelingen maken.
De enige mensen die je in Dana tegen komt zijn wat locals.
Reisroute Jordanie 10 dagen
De zonsondergang bij Dana

Petra

Dit zevende wereldwonder mag niet ontbreken tijdens je reis door Jordanië. Elke jaar bezoeken er steeds meer toeristen deze ruim 2000 jaar oude stad. Plan je bezoek daarom zorgvuldig zodat je het meesten uit je uren haalt (en niet zo als ons met 500 andere mensen op de foto moet). Je kan kiezen voor een entree-pas voor 1, 2 of 3 dagen. Afhankelijk van je reisschema raad ik je 1 a 2 dagen aan. Petra bereik je via een looproute door de vallei, deze looproute is prachtig, al moet je daar wel steeds zin in hebben als je meerdere dagen Petra wilt bezoeken. Petra telt honderden bezienswaardigheden die je zelfs in een week tijd nog niet allemaal kan bezoeken. Het hoogtepunt is ‘The Treasury’ (die je zeker herkent van foto’s) maar ik vond de Monasery en de Royal tombs ook erg mooi.

Reisroute Jordanie 10 dagen

Wadi Rum

Altijd al eens op een andere planeet willen rond rijden? Dan mag een overnachting in de Wadi Rum woestijn niet ontbreken. Deze plek lijkt zo erg op een andere wereld dat je meerdere keren met je ogen moet knipperen als je er rond rijd. Door een Jeeptour te boeken zie je alle uitzichtpunten, rotsformaties en beste zonsondergang plek. Echt een aanrader! Een overnachting is vaak in een tentenkamp waar eten en drinken inclusief is. Je hebt hier luxe keuzes in voor € 250,- per nacht maar je kan ook back to basic voor nog geen € 20,- Bij ons werd er savonds gezellig muziek gemaakt en genoten we van een kampvuur onder een prachtige sterrenhemel.

Aqaba

Deze stad is de enige havenstad van Jordanië en de perfecte plek als je toe bent aan wat luxe op je reis. In de stad zelf is niet veel te doen maar hoe fijn is het om in je bikini een biertje te drinken en niks te doen? Om dit te kunnen doen moet je wel een fijn hotel boeken of naar een beachclub gaan. Wij deden het laatste en het was heerlijk. Er waren 4 verschillende zwembaden, een mooie steiger in de zee en een fijn restaurant met heerlijke cocktails. Super fijn om zo de reis te eindigen. Ook tijdens je reis heb je vakantie nodig 😉

Reisroute Jordanie 10 dagen
De beachclub in Aqaba

Staat dit prachtige land op jouw bucketlist? En wat vond je van deze reisroute Jordanië 10 dagen?

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *