Tips voor reisfoto’s in je interieur

Als ik op reis ben maak ik gemiddeld zo’n 100 foto’s per dag. Van de mooiste maak ik graag een fotoboek waarbij ik terug weg droom naar die mooie reis. Vaak belanden deze fotoboeken in een kast waardoor ik niet dagelijks aan deze reis denk. Door reisfoto’s in je interieur te verwerken geniet je dagelijks van de herinneringen is het een leuk gespreksonderwerp met visite. Je hebt zo veel manieren om foto’s terug te laten komen; hieronder een aantal tips voor reisfoto’s in je interieur

IXXI

Ixxi, je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Deze persoonlijke wanddecoratie is opgebouwd uit kunststof vierkanten die samen een groot kunstwerk vormen. Je kan op de website van IXXi kiezen uit een bestaande print maar je kan ook je eigen (reis)foto’s laten afdrukken. Je kan verschillende foto’s toepassen en deze combineren met een aantal illustraties die IXXI standaard in het assortiment heeft, hierdoor creΓ«er je je eigen persoonlijke kunstwerk. Die van mij hangt boven de bank en ik ben er onwijs blij mee.

Tips voor reisfoto's in je interieur
Mijn IXXI hangt op een prominente plek boven de bank.

Reisfoto’s groot afdrukken

Druk een aantal foto’s af om op te hangen in je interieur. Tegenwoordig heb je de meest bijzondere materialen zoals hoogglans aluminium of hout. Door voor het materiaal te kiezen wat in jouw stijl past zullen de foto’s automatisch een stuk beter in je interieur opgaan. Denk ook eens na over welk formaat foto je kiest. Kies je voor 1 groot formaat of is het leuker om verschillende kleinere formaten bij elkaar te hangen?

Fotoboeken tentoonstellen

Zoals ik al eerder zei maak ik na elke reis een fotoboek. Soms belanden deze in een kast maar dit is eigenlijk zonde. Door op de voorkant een mooie foto af te laten drukken wordt het fotoboek bijna een fotolijst op zichzelf. Door reisfoto’s in je interieur op deze manier te verwerken maak je een soort tentoonstellingen van je fotoboeken.

Tips voor reisfoto's in je interieur
Mijn reisboeken en reisherinneringen.

Werk met fotolijsten

Het klinkt voor de hand liggend maar je zou het bijna vergeten met al die mogelijkheden van materialen en manieren om foto’s af te drukken. Voor een paar cent per foto maak je al mooie afdrukken. Presenteer deze in een mooie lijst en je hebt een chique toevoeging voor je interieur. Kies voor een grote foto die je op een plank of in een kast zet of voor meerdere lijsten bij elkaar. Bijvoorbeeld op de grond zoals onderstaande foto.

Foto van: Christopher Burns

Canvas

Canvas vond zijn intreden begin deze eeuw. Je kon geen huiskamer binnen komen of lieve kindergezichtjes keken je aan vanaf een canvasdoek. Canvas is daardoor misschien niet origineel maar je kan hier zeker mee spelen. Je kan een Canvasdoek laten inlijsten in een houten of metalen frame. Ook kan je verschillende canvasdoeken bij elkaar hangen. Ik heb in mijn gang een aantal kleine doeken opgehangen met foto’s van mijn (schoon-)ouders. Dit kan uiteraard ook met je reisfoto’s!

Tips voor reisfoto's in je interieur
Canvas foto’s in mijn gang

Heb jij reisfoto’s in je huis hangen? En vallen deze erg op of gaan deze juist mee in de inrichting? Ik hou van foto’s in het interieur, het maakt je huis meteen een stuk persoonlijker. Net als souvenirs. Hier lees je hoe je die het beste kan stylen. Hopelijk heb je iets aan deze tips!

Ik ben benieuwd wat je van deze blog ”Tips voor reisfoto’s in je interieur vond!”

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *