De Azoren; het alternatief voor een verre reis

De Azoren: een tropische bestemming dichtbij huis. Oke, het is niet helemaal tropisch (zo’n 25 graden in de zomer) maar je krijgt zeker het gevoel dat je niet meer in Europa bent. Dat ben je dus wel. Hieronder 5 redenen waarom de Azoren het alternatief is voor een verre reis naar de andere kant van de wereld.

Het is maar 5 uur vliegen

Zoals gezegd, de Azoren zijn relatief dichtbij. Op nog geen 5 uur vliegen van Amsterdam ergens midden in de Atlantische oceaan ligt de eilanden groep de Azoren. Geen irritante jetlags of 14 uur klem zitten in een vliegtuigstoel. Ik vind dat daarom de Azoren het alternatief voor een verre reis is. Er gaan elke dag vluchten naar Lissabon waar vandaan de meeste reizigers richting de Azoren trekken. Vanaf Amsterdam zijn er ook een aantal rechtstreekse vluchten per week. Op de Azoren gaan er dagelijks vluchten tussen de eilanden die je makkelijk zelf online kan boeken. Voor het vervoer op de eilanden kan je het best een auto huren.

Boarding pass binnenlandse vlucht Ponta Delagada Horta, Azoren
Er gaan dagelijks binnenlandse vluchten tussen Soa Miguel en Faial

Het is (relatief) goedkoop

In vergelijking met andere bestemmingen in Europa is de Azoren erg betaalbaar. Uiteraard is het niet zo goedkoop als zuidoost-Azië maar als je het vergelijkt met een vakantie in Zuid-Europa is de Azoren een stuk betaalbaarder. Zo heb je voor € 50,- een mooie hotelkamer in het hoogseizoen. Lunchen doe je er onder de € 5,- per persoon met heerlijke broodjes en taartjes en een wijntje drink je er soms al voor € 1,-. Dat klinkt goed hea? Ook niet onbelangrijk: bijna alle toeristische trekpleisters zijn gratis.

Het is onontdekt

In het hoogseizoen struikel je in Zuid-Europa over de (Nederlandse) toeristen. Als je liever de rust opzoekt zijn de Azoren de ideale bestemming. Zelfs in het hoogseizoen (juli/augustus) kom je er weinig toeristen tegen. Dit komt enigszins omdat de Azoren niet aantrekkelijk zijn voor het strandvakantie publiek, de grote massa zal je dus niet tegenkomen. Des temeer natuurschoon waar je alleen van kan genieten!

De Azoren het alternatief voor een verre reis

Het eten en drinken

Hierboven vertel ik al dat het eten en drinken erg betaalbaar is. Op een of andere manier smaakt mijn eten net iets lekkerder als ik er weinig voor moest betalen. Daar komt bij dat het eten en drinken op de Azoren ook erg lekker is. De Portugese keuken is niet erg uitgesproken maar je vindt veel plekken waar je heerlijk vis, tapas of pizza kan eten. Wat ons opviel is het grote aantal bakkertjes. In veel dorpjes was er niks te beleven maar een bakker hadden ze er altijd. Vaak vind je er een terras waar je je broodje of taartje (of allebei!) kan opeten.

Bakkerij met verse broodjes en taart op de Azoren
In elk plaatsje hadden ze een heerlijke bakker

De natuur

Eigenlijk de nummer 1 reden waarom mensen naar de Azoren gaan; de natuur. Dit is de belangrijkste reden om deze eilanden groep te bezoeken en waarom Azoren het alternatief voor een verre reis. Ook op de Azoren kan je een wandeling in een tropisch regenwoud maken en je wordt verwent met prachtige uitzichten terwijl je over de eilanden rijdt. Tijdens de vele hikes die je er kan doen waan je je op een vulkanisch strand, in een dennenbos of tropisch regenwoud. Als je er in de zomer bent, wordt je omringt door de prachtigste bloemen. In de Azoren zijn er veel verschillende vogels te spotten en leven er het hele jaar door walvissen, ga dus ook zeker op walvistour!

De Azoren het alternatief voor een verre reis
Op de Azoren kan je erg goed dolfijnen en walvissen spotten.

Ik heb in de Azoren de mooiste foto’s kunnen schieten, het is er zo fotogeniek! Benieuwd hoe ik die toe pas in mijn interieur? Check deze blog.

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *