Waarom Schotland het ideale vakantie land is

Schotland, regent het daar niet altijd? Je denkt er misschien niet als eerste aan Schotland als vakantie land maar het heeft zeker veel te bieden. Kijkers van de serie Outlander zullen het meteen eens zijn. Deze serie is een prachtige visitekaartje voor de mooie natuur, historische steden en mystieke sfeer die Schotland zo bijzonder maakt. Hieronder genoeg redenen waarom Schtoland niet mag ontbreken op jouw lijstje vakantielijstje.

Uitgestrekte highlands

Voor veel vakantiegangers de nummer 1 reden om naar Schotland te gaan op vakantie; de natuur. De uitgestrekte higlands, watervallen, prachtige rotspartijen en vlakke meren, Schotland heeft het allemaal. Door de goed onderhouden wegen is Schotland een ideaal land voor een roadtrip. Op die manier heb je veel vrijheid en kan je ook tijdens het rijden van de natuur genieten. En wist je dat je op veel plekken in Schotland gratis mag kamperen? Neem een goede tent mee en geniet van de ultieme vrijheid! Het kan er misschien koud zijn maar je tent s’ochtends openritsen midden in de natuur is onvergetelijk.

Prachtige middeleeuwse steden

Niks is fijner dan uitgestrekte natuur af te wisselen met bruisende steden. In een Schotland vakantie kan het. Er zijn verschillende steden die het bezoeken waard zijn. De hoofdstad Endigburg is vaak de plek waar je vakantie (per vliegtuig) begint. Trek zeker 2 dagen uit voor het verkennen van deze stad. Je kan verdwalen in de kleine steegjes en wegdromen bij het bezoeken van een van de kastelen. Inverness is een prachtige historische stad midden in de higlands waardoor deze plek een goede afwisseling geeft tussen je tijd in de natuur. Dundee en Glasgow zijn daar in tegen moderne steden waar je goed kan shoppen en cultuur kan proeven in de verschillende musea.

Edinburgh

Harry Potter vibes

Fans van de Harry Potter films kunnen hun hard ophalen in Schotland. Niet alleen werd het eerste Harry Potter boek geboren in Edinburg (in de lunchroom The elephanthous), overal waar je komt krijg je iets van de sfeer uit deze films en boeken mee. De gebouwen en smalle steegjes in de steden en de prachtige landschappen. Zo zijn er veel scenes opgenomen in het prachtige Clen Coe. Deze vulkanen vallei ligt op de route tussen Edingburg en Isle of Sky en is een van de mooiste stukjes die de Schotse natuur te bieden heeft. Ook vind je er het beroemde Glenfinnan-viaduct waar de stoomtrein overheen rijd in de Harry Potter films. Met de higlands op de achtergrond is dit beeld sprookjesachtig mooi.

Historische details

Wie de serie Outlander heeft gekeken weet dat je niet om de historie van Schotland heen kan. In de vorige eeuwen zijn er heel wat veldslagen geweest tussen de highlanders en Engelsen. Veel kastelen en burchten zijn helaas verloren gegaan maar een aantal zijn zeker nog het bezoeken waard. Veel van deze gebouwen staan midden in de natuur waardoor je het goed kan combineren met een mooie wandeling. Check ook zeker deze blog voor de mooiste kastelen in Schotland. Naast kastelen vind je in Schotland ook historische bruggen en andere plekken. De Standing Stones van Calanais zijn wereld beroemd en vind je net over de grens met Engeland. Ben je in de buurt? Deze plek is zeker het bezoeken waard!

Kastelen in Schotland

Warm welkom

Als ik Schotland met 1 woord zou moeten omschrijven dan is het warm. Niet warm als in een tropisch eiland (want met de gemiddelde temperatuur van xx graden komt Schotland niet in de buurt van tropisch) maar warm als in een fijn gevoel. De locals zijn onwijs geïnteresseerd en kijk niet gek op als je opeens met vreemde zit te dineren. Ook het eten is warm en huiselijk zoals stamppot of home made fish and chips. Om deze redenen is Schotland in de herfst of nazomer een absolute aanrader. Maak een mooie wandeling en geniet daarna van een warme chocomelk bij een houtkachel in een warm interieur, op en top genieten!

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *