Wandelen over bergtoppen bij Gargellen

Een van de mooiste wandelingen die we maakten op onze vakantie in Oostenrijk was de wandeling naar Zwisterland. De wandeling geeft prachtige uitzichten, een wandelpad over bergtoppen en al het goede dat de Oostenrijkse natuur te bieden heeft. Wandelen in Gargellen is heerlijk en in deze blog lees je alles wat je moet weten; pak je wandelschoenen maar vast in!

Startpunt wandeling Gargellen

Deze wandeling begint bij het bergstation van Gargellen. Dit kleine dorpje ligt in het gebied Montafon in het zuidwesten van Oostenrijk. Om bij het bergstation te komen pak je in het dal de Gargellen Schafberg gondel naar boven. De gondel gaat in de zomer (van 11 juni tot 4 oktober) tussen 8.30 en 16.30 uur. Hou hier rekening mee als je aan je wandeling begint, anders wordt het een lange wandeling terug naar beneden! Een retourtje is per persoon een kleine € 20,- maar mocht je langer in het Montafon gebied blijven is het goedkoper om een 3-dagen kaart te kopen. Voor € 52,- kan je 3 dagen onbeperkt alle gondels gebruiken in dit gebied. (Prijzen zomer 2020) Aangekomen bij het bergstation loop je rechtdoor het station uit en kan de wandeling beginnen.

Wandelen Gargellen
De uitzichten zijn echt adembenemend in Gargellen!

De route

Wandelen in Gargellen is fijn omdat elke wandeling duidelijk wordt aangegeven met markeringen, alleen aan het begin moet je op letten dat je aan de juiste wandeling begint. Als je bij het Gargellen bergstation rechtdoor loopt volg je de weg tot dat je op een twee-splitsing komt. (Ga dus niet de poort onderdoor richting het Schmugglerpad, dit is een andere wandeling.) Deze splitsing kan je beide kanten opnemen maar de fijnste manier is om deze rechts te pakken. Op die manier hoef je de steile stukken niet te dalen maar kan je (iets veiliger) klimmen met behulp van touwen. Vanaf dat punt kan je de rood/witte markering volgen die de hele route duidelijk wordt aangegeven. Let er alleen op dat je bij de tweede grensovergang niet de lange wandeling rechtdoor pakt maar links afslaat in de richting van een bergmeertje. Voor extra informatie kan je de Montafon App downloaden, daar vind je de wandeling onder de naam ‘bergen hebben geen grenzen’.

De grens over

In deze wandeling passeer je twee keer de grens. Het eerste punt is op een bergtop waarbij de grens met Zwitserland wordt gemarkeerd met een bord. Vervolgens loop je zo’n twee uur over de bergtoppen in Zwitserland. Sommige stukken zijn best pittig maar langs de route vind je op de steilste stukken touw dat kan helpen om boven te komen. Het harde werken is het in ieder geval meer dan waard; je kan genieten van prachtige uitzichten, bergmeertjes en mooie bloemen langs de wandelpaden. Tijdens onze wandeling was het erg warm en een aantal wandelaars namen een verfrissende duik in een bergmeer, wellicht een goede tip om dan je zwemkleding en handdoek mee te nemen!

Uitzicht over Zwitserland
Neem vooral ook de tijd om van het uitzicht te genieten!

Praktische informatie

  • De wandeling is ongeveer 9 kilometer lang en je doet er rond de 5 uur over. Trek dus de hele dag voor de wandeling uit zodat je er echt van kan genieten.
  • Sommige stukken zijn best pittig, hou hier rekening mee als je minder te been bent.
  • Langs deze route kom je geen berghutten tegen, neem dus je eigen snacks en voldoende water mee.
  • Op sommige delen van de route liggen losse stenen, hou hier rekening mee en doe voorzichtig. Je enkel verzwikken midden in de bergen is niet fijn!
  • Geniet na de wandeling van een welverdiend biertje en/of lunch bij bergrestaurant Schafberg Husli dat je naast de Gargellen gondel vindt, de Tiroler Gröstl is heerlijk!
  • Hou rekening met de openingstijden van de gondel, niks is vervelender om na zo’n zware wandeling nog kilometers naar beneden te lopen.
  • Geniet! De uitzichten tijdens het wandelen in Gargellen zijn adembenemend. Sta tijdens de wandeling af en toe stil om de prachtige natuur te bewonderen.

Kan je niet genoeg krijgen van wandelen in Gargellen en/of Oostenrijk? Check dan ook zeker de blog met de 5 mooiste wandelingen van West-Oostenrijk!

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *