Wandeling naar het mooiste uitzichtpunt van de Plansee

Zodra je bij de Plansee in Oostenrijk aankomt waan je je in het paradijs. Helder water dat van groen naar blauw kleurt, kleine strandjes die je voor jezelf hebt en dit alles omringt door prachtige bergen. Dit gebied is heerlijk om te (water)sporten, relaxen en wandelen. Er zijn genoeg mooie wandelingen te doen die je terug vindt in de vele wandelgidsen. Deze wandeling staat daar echter niet in. Ik leg je in deze blog precies uit hoe je bij het mooiste uitzichtpunt van de Plansee komt!

Waar ligt de Plansee

De Plansee ligt in de provincie Tirol vlakbij de Duitse grens. Het meer heeft maar liefst een oppervlakte van 2,87 km² en is door een rivier verbonden met de (iets kleinere) Heinterwanger See. Je kan op het meer watersporten doen en rond het meer kom je wandelaars en fietsers tegen. Geef ze eens ongelijk, het is er namelijk niet druk en de omgeving is echt adembenemend! Rond het meer vind je een aantal campings en hotels waardoor je dichtbij kan overnachten.

Oostenrijks bergmeer
Bij de Plansee wordt je verwent met dit soort uitzichten.

De (onofficiële) wandelroute

Rond de Plansee zijn tientallen mooie wandelingen te maken maar geen bied de uitzichten die deze wandeling geeft. De wandelroute naar dit uitzichtpunt bij de Plansee is niet officieel en daardoor vind je deze niet terug in de wandelgidsen van dit gebied. Hou daarom rekening met een ruig wandelpad en maak de wandeling niet in de regen. Trek in ieder geval goede schoenen aan, sommige stukken zijn best steil en je kan onverwachte takken tegenkomen. Je begint de wandeling op de officiële wandelroute die om de Plansee heen loopt. Je kan het beste je auto langs de weg parkeren ter hoogte van Camping Seespitze (klik hier voor de locatie). Daar loop je een klein bruggetje over waarna je het wandelpad om de Plansee bereikt. Ga links af en volg dit pad ongeveer 15 minuten. Op een gegeven moment zie je een brede opgedroogde rivierbeding (zie foto hieronder). Als je iets verder doorloopt zie je een duidelijk wandelpad die naar boven leid (zie ook foto hieronder). Dit is het begin van de wandeling naar het uitzichtpunt bij de Plansee.

Naar het uitzichtpunt

Vanaf het begin van de wandeling is er maar 1 route die (soms steil) omhoog gaat. Soms is het wandelpad niet duidelijk maar zolang je de weg omhoog volgt zal je uiteindelijke bij het uitzichtpunt komen. Het laatste stukje is het weer duidelijker welk pad je het beste kan nemen en na een klim van in totaal 90 minuten kom je uiteindelijk uit bij het prachtige uitzicht. Je ziet de Plansee en een stukje van het kleinere Heinterwanger See. Ze worden beide omringt met prachtige bergen wat het uitzicht spectaculair maakt. Geniet van dit uitzicht terwijl je uitrust van deze klim! Na dit uitzicht kan je je weg vervolgen voor een langere wandeling met meer uitzichten op de Heinterwanger See maar je kan ook aan de afdaling terug beginnen.

het uitzichtpunt bij de Plansee
De prachtige uitzichten maken de steile wandeling meer dan waard!

Praktische informatie

De wandeling is zo’n 6 kilometer in totaal (heen en terug naar dit uitzichtpunt van de Plansee) en je overbrugt ongeveer een hoogteverschil van 400 meter. De duur van de wandeling is in totaal (afhankelijk van je tempo) 2,5 uur, heen en terug. Neem voldoende water en eten mee want op deze onofficiële route heb je geen mogelijkheid dit te kopen. Denk ook aan zonnebrand, want al loop je het grootste gedeelte door het begroeide bos, er zijn toch wat plekken waar de zon fel schijnt. Wees in de zomer voorzichtig omdat er teken in het bos kunnen zitten, het dragen van een lange broek is dan ook aan te raden. Wellicht is het overbodig maar neem al je afval weer mee. Omdat deze wandelroute niet wordt onderhouden blijft de afval ook liggen. Nu dit mooiste uitzichtpunt van de Plansee steeds bekender wordt zagen wij helaas wat plastic verpakkingen in het bos liggen net als bij de wandeling naar de Olpererhütte in Oostenrijk, zo zonde!

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *