Zo creëer je een reisinterieur zonder de wereld rond te reizen

Niet iedereen stapt graag in het vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Dit betekend nog niet dat je niet geïnspireerd kan worden door culturen en trends anders dan in Nederland. Door het internet en sociale media ligt de inspiratie aan je voeten, ook die van de andere kant van de wereld. Maar hoe pas je dit zelf toe en hoe creëer je een reisinterieur zonder de wereld rond te reizen? Hieronder 5 tips!

Kunst met een buitenlands tintje

Google is je beste vriend. Er zijn duizenden kunstenaars die kunst maken en dit online aanbieden. Kunstenaars laten zich vaak inspireren door een bepaald gebied de cultuur waarin ze leven. Door dit toe te voegen aan je interieur creëer je een reisinterieur. Je kan opzoek naar fotografen maar ook naar andere objecten. De webshop Etsy.com vind je veel handgemaakte items uit het buitenland en deze zijn makkelijk te bestellen.

Zo creëer je een reisinterieur
Foto’s uit Laos aan de muur bij de eettafel van Tineke.

Etnische webshops

Om meteen dieper in te gaan op de webshops; dit is een goede manier om items te vinden met een bepaalde stijl uit een land. Zij kopen vaak rechtstreeks in op de lokale markten of groothandels. Met een mooie mand of vloerkleed heb je instant de sfeer van een wereldreiziger in huis. Onderstaande webshops vind ik erg inspirerend!

www.clubnomad.nl

www.bambu-living.nl

www.anna-nina.nl

Materialen

Door te kiezen voor materialen met een buitenlands tintje creëer je een echte bohemian sfeer. Denk hierbij aan het gebruik van bamboe, rotan, linnen en katoen. Door het kleurenpalet rustig te houden maar wel te spelen met verschillende materialen wordt het een spannend geheel. Ook planten kunnen bijdragen aan een echt reisinterieur.

reininterieur
Dit interieur ademend de bohemian sfeer van een reisinterieur.

Accessoires

Met accessoires in het reisthema kom je al een heel eind. Tegenwoordig zie je steeds meer items in een eclectische stijl met veel tropische invloeden. Je vind vazen in vormen van schelpen, lampen die lijken op dieren en decoratie rechtstreeks uit de natuur. Ook zie je veel wereldkaarten of wereldbollen terug komen. Dit kan een leuke toevoeging zijn om deze stijl te creëren. Een kringloopwinkel is daarbij een echte uitkomst, waarschijnlijk hoef je niet ver te zoeken naar een wereldkaart, een wereldbol of misschien vind je zelfs wel een arrivals bord!

Reisboeken

Boeken zijn een goede toevoeging voor een stijlvol interieur. Een koffietafelboek op de salontafel met mooie voorkant kan echt sfeer toevoegen. Een van mijn favoriete is het boek ‘Before the pass away’ van Jimmy Nelson. Culturen worden hierin prachtig afgebeeld en je krijgt meteen zin in de wereld te ontdekken. Veel van deze culturen staan op uitsterven en daarom is het extra bijzonder dat deze zijn vastgelegd. Verder zijn reistijdschriften of een stapel lonely planets een mooie toevoeging. Stijl ze in een open kast met andere (reis)accessoires. Hiervan krijg je meteen reiskriebels! Check ook zeker de blog over hoe je deze reisinspiratie het beste kan toepassen.

Before the pass away boek

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *