Zo pas je warme kleuren toe in je interieur

Als je afgelopen periode woontijdschriften heb opengeslagen was er geen ontkomen aan; het warme kleuren interieur. Beige in combinatie met bruin of warm grijs en vooral veel gebruik van ton sur ton (kleur op kleur) combinaties. In deze blog neem ik je mee in deze woontrend en hoe je deze het beste kan toepassen in je eigen interieur.

Een goede basis

Zoals elke interieurverandering begin je bij een goede basis. In deze trend is het belangrijk dat de basis zo rustig mogelijk is. Omdat er geen verschillende kleuren worden toegepast zullen alle onregelmatigheden extra opvallen. Ga daarom voor een strakke afwerking en kleuren die dicht bij elkaar liggen. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer met een crème kleurige muur.

Warme kleuren interieur
Een neutrale basis is het belangrijkste kenmerk van deze interieurtrend.

Welke kleuren kies je?

Ook al heb je de beslissing gemaakt om warme kleuren toe te passen, je kan nog steeds alle kanten op. Ga je voor licht of donker en kies je warm wit, rood of toch roze? Maak een moodboard om de combinatie van kleuren te bepalen en kies naast de rustige basis voor 1 hoofdkleur en daarbij 1 accentkleur. Deze kleuren kunnen uiteraard dichtbij elkaar liggen zodat er een rustige sfeer wordt gecreëerd.

Moodboard warme kleuren
Een moadboard met rustige kleuren maar met een spannende combinatie van materialen.

Rustig kleurenpallet of niet?

De warme kleuren die je in je interieur toegepast dit seizoen worden vooral gecombineerd met kleuren die in hetzelfde spectrum liggen. Deze ton sur ton combinatie zorgt voor die rustige sfeer. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om juist het contrast op te zoeken met warme kleuren. Kies daarom voor een aantal felle kleuren die je met elkaar combineert. Denk bijvoorbeeld aan donker rood of geel. Als je voor dit contrast gaat hou de gecombineerde materialen dan wel rustig, je wilt namelijk dat het om de kleur draait.

Warme kleuren interieur
In deze trend kan je ook zeker voor iets meer kleur kiezen.

Spelen met materialen

Als je voor de rustige combinatie in kleurgebruik kiest moet je het interieur op een andere manier spannend maken. Materialen zijn hier zeer geschikt voor. Kies voor materialen die contrast geven, bijvoorbeeld koud (wit) staal in combinatie met wollen stoffen en linnen gordijnen. Door in de basis hier al rekening mee te houden kan het geheel goed op elkaar worden afgestemd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een licht houten vloer gecombineerd met strak gestuukte witte muren en stoffen meubels, klinkt prachtig toch? Ook accessoires kunnen in deze trend veel toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie vaas met droogbloemen in de kleuren van het rest interieur, hierdoor voeg je een extra materiaal toe wat voor een mooi contrast zorgt.

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *